Rusya'nın Suriye’den çekilmeye başlamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’ndaki törende 17 subayına altından “Rusya Kahramanı” nişanı taktı.  Törende konuşan Putin, “gerekirse birkaç saat içinde Suriye’ye geri döneriz” dedi.

FOTO:Reuters- Putin "Gerekirsen birkaç saat içinde Suriye'ye geri döneriz" dedi.

"YARDIM SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Rus lider Putin, “Geldiğimiz noktada Suriye yönetimi ve Devlet Başkanı Beşşar Esad’a mali ve istihbarat yardımı sağlamaya devam edeceğiz. Orada ayrıca yeterli sayıda askeri gücümüz de kalıyor. Özellikle Suriye hava sahasını denetim altında tutmak için S-400 füzeleriyle Pantser-F hava savunma sistemlerini bıraktık. Kalan kuvvetlerimize tehdit oluştuğunu hissettiğimiz an bu silahları çekinmeden kullanmaya hazırız. Suriye’deki durum tırmanışa geçer ve tekrar bizim askeri gücümüzle devreye girmemizi gerektirirse birkaç saat içinde önceki gücümüzle oraya geri dönme kabiliyetimizi koruduğumuz bilinmeli” diye konuştu.

1,3 MİLYAR LİRA!


Putin, 6 aylık Suriye operasyonun maliyetini ise 33 milyar ruble yani yaklaşık 1.34 milyar TL olarak açıkladı.

KUZEY IRAK'A DA ASKERİ YARDIM!


Öte yandan Rusya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) uçaksavar desteği de sağladı. Rusya’nın Kürt Yönetimi’nin merkezi Erbil’deki başkonsolosluğu, Bağdat yönetiminin onayıyla Irak Kürt bölgesine 5 adet ZU-23 uçaksavar bataryası ve buna ait 19 bin mühimmat teslim edildiğini duyurdu.