Adana’da hemşire kıyafeti giyerek hastalarla ilgilenen sahte hemşire Kamze H. (21), yakalandı. “Unvan dolandırıcılığından gözaltına alınan ve serbest kalan Kamze H., “Bu mesleği çok seviyordum. Ama okuyamadığım için yapamadım. Böyle bir şey yapmak aklıma geldi. Hastalar da beni seviyordu” dediği öğrenildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Geçtiğimiz hafta Suriye’deki iç savaşta yaralanan ve babası Ahmet İlevi tarafından getirildiği Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmeden gönderildiği öne sürülen Suriyeli 7 yaşındaki Emine El İlevi ile ilgili başlatılan soruşturma, bir skandalı ortaya çıkardı. Hastane bahçesinde küçük kızla ilgilenen hemşire kıyafetli 21 yaşındaki Kamze Hazır’ın hemşire olmadığı ve 4 aydan beri hastanede görev yaptığı tespit edildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Bunun üzerine durum polise bildirildi. Kamze H.,”unvan dolandırıcılığından' gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan sahte hemşire, 'Çocukluğumdan beri hemşire olmak, insanlara yardım etmek istiyordum. Hemşire kıyafeti aldım, aileme de Devlet Hastanesi'nde iş bulduğumu söyledim. Her gün sabah hastaneye geliyor insanlara yardım ediyorum. 4 aydan beri bu şekilde çalıştım. Ama kimseden bir şey almadım' dediği öğrenildi.

İfadesinde ameliyathane de bile çalıştığını söyleyen Kamze H., “Kimse bana kimliğimi sormadı. Nereden geldiğimi araştırmadıkları için de rahatlıkla istediğim yere girip çıkıyordum. Personel ile aramız çok iyiydi. Amacım kimseye zarar vermek değildi' diye konuştu. Adliyeye sevk edilen Kamze, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.