Atatürk Havalimanı’ndaki alçak saldırıda can verenlerin sayısının artmasına bir polis ve gümrük muhafaza memurunun engel olduğu ortaya çıktı. Canlı bombayı durdurmaya çalışan muhafaza memuru şehit oldu, polis memuru yaralandı. Saldırganlardan birinin ise, otoparkta bir polisi vurarak üst kata çıktığı anlaşıldı.

İddiaya göre, teröristler, saldırıyı farklı noktalarda eş zamanlı olarak planladı. Üzerlerindeki montlarla içeriye giren saldırganların da biri, dış hatlar gidiş, diğeri geliş ve 3’üncü saldırgan da otoparktan harekete geçti.

POLİSİ VURDU


Önce otoparktaki terörist harekete geçti. Üst kata çıkmak için asansöre yönelen şüpheliyi, polis memuru Ahmet Berker fark etti. Berker, saldırganı durdurarak kimliğini göstermesini istedi. Elini beline götüren IŞİD’li terörist bir anda silahını çekerek peş peşe ateş etti. Omuzuna, göğsüne ve karın boşluğuna 3 kurşun isabet eden Berker, yaralanarak yere yığılırken, saldırgan yoluna devam etti. Silah sesleriyle birlikte diğer 2 terörist de harekete geçti.

TERÖRİSTİ VURDU PATLAMADA ŞEHİT OLDU


Gözü dönmüş saldırganlardan biri, havalimanı giriş katındaki gidiş bölümünden içeriye girdi. Elinde uzun namlulu silahla X-Ray’dan geçmeye çalışan saldırgana Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu izin vermedi.

sehit-polis-880 FOTO: SÖZCÜ / Şehit Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu


Beylik tabancasını çeken Kahraman Muhafaza Memuru saldırganı bacağından ve göğsünden vurdu. Canlı bomba yere düşerken pimi çekti, yaşanan patlamada Sakaroğlu yaşamını yitirdi.

SİLAHINI ÇEKTİ BEKLEDİ


Dış hatlar geliş bölümüne yönelen saldırgan ise, X-Ray’dan içeriye girdi. Uzun namlulu silahla çevreye ateş eden ve çok sayıda kişiyi yaralayan terörist koşarak kalabalığa yöneldi. Bu sırada polis memuru Yüksel D. devreye girdi. Herkes kaçarken kahraman polis, dizini yere dayayarak silahını çekti ve saldırganın gelişini bekledi. Saldırganı gördüğü anda peş peşe ateş etti. Mermilerini bitiren, Yüksel D., teröristin başucuna giderek teslim olmasını istedi. Ancak, canlı bombanın fünyeyi ateşlediğini gören kahraman polis “Kaçın” diye bağırarak koşarak uzaklaştı.

FOTO: Habip ATAM / SÖZCÜ FOTO: Habip ATAM / SÖZCÜ


İftar yaptıktan sonra görev yerine döndüğü sırada saldırının gerçekleştiğini söyleyen Y.D. “Hedefi CIP Lounge’du. Arkasından 5-6 kez ateş ettim yere düştü. Etkisiz hale getirdiğimden emin olmak için yanına yaklaştığımda üstünde bomba gördüm ve insanları uyararak geri kaçtım. O sırada kendisini patlattı. Ancak ilk mermiyi sıktığımda canlı bomba olduğunu fark etseydim hayatta bırakmazdım” dedi.

Yaşanan patlamada kahraman polis, Yüksel D., yaralandı. Yüksel D. sayesinde, patlamada sadece 1 kişi yaşamını yitirdi. Geliş terminalinde can verenlerin çoğunu bedeninde kurşun yarası bulunduğu belirtildi. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürülen ve sağlık durumunun iyi  olduğu öğrenilen Yüksel D.’nin dalağının alındığı ve tedavisinin sürdüğü belirtildi.

İLGİLİ HABERKahraman polisin dalağı alındıKahraman polisin dalağı alındı