Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır ili Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucunda 1 askerin şehit olduğunu bildirdi. Saldırıda ağır şekilde yaralanan bir uzman çavuşun da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olduğu belirtildi.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ


 

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş Osman Öz'ün şehit olmasının ardından Asker Hastanesi'nde tedavisi süren ve durumu ağır olan 1 uzman çavuş daha doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sur'daki bugünkü çatışmalarda şehit olan asker sayısı da 2'ye yükseldi. Yaralı 2 askerin tedavisi ise hastanede sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA 

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.” denildi.

Açıklamada, gün içerisinde çıkan çatışmalarda da bölücü terör örgütü mensubu 1 teröristin de etkisiz hale getirildiği ifade edildi. CİHAN/DHA