İstanbul Emniyeti'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü, sahte ve kaçak ürün satan bir şebekeyi belirledi. Bunun üzerine, şüphelilerle ilgili soruşturma başlatıldı. Fikri Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, teknik ve fiziki çalışmalarla, şebekenin izini sürdü. Şüphelilerin kaçak yollarla hayvan ilacı ve cep telefonu getirerek piyasaya sürdüğü tespit edildi. Getirdikleri ilaçları özellikle Veli Efendi Hipodromu önünde satan 2 kaçakçının kimliği belirlendi. Şüphelilerin Bahçelievler'de ikamet ettiği ortaya çıktı.

OPERASYON DÜZENLENDİ


Polisin yaptığı araştırmalarda, şüphelilerin köpeklerin eklem ağrısı için kullanılan ilaçları, yarış atları için sattıkları anlaşıldı. Tarım Bakanlığı tarafından yasaklanan iğnelerin, atlarda doping etkisi yaptığı belirlendi. Yurtdışında 500 lira olan İlaçların tanesinin bin liradan satıldığı tespit edildi. Araştırmaların tamamlanmasının ardından, operasyon düzenlendi.

FOTO:SÖZCÜ - Operasyonda ; 410 eklem ağrısı ilacı ve 80 adet parazit ilacı ele geçirildi. FOTO:SÖZCÜ - Operasyonda ; 410 eklem ağrısı ilacı ve 80 adet parazit ilacı ele geçirildi.

DOPİNG İLACI


Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bahçelievler'de düzenlediği operasyonda, aranan 2 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise, doping olarak kullanılan 410 eklem ağrısı ilacı ve 80 adet parazit ilacı ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 3 bin 270 kaçak cep telefonu ve 257 elektronik sigara ile 5 bin 900 dolara da el konuldu. Şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şebekenin diğer üyelerinin belirlenerek yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.