Cevdet ŞEN BERGAMA (İzmir), (DHA)- İZMİR`in Bergama ilçesinde, çalıştığı kahvehanedeki işinden gece eve dönmemesi üzerine yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu 55 yaşındaki Mehmet Turan, jandarma tarafından bir zeytinlikte ölü bulundu. Turan`ın kalp krizinden yaşamını yitirdiği sanılırken, kesin ölüm nedeninin tespiti otopsi yapılacağı bildirildi.
Göçbeyli Mahallesi`nde annesi 85 yaşındaki Emine Turan ve 50 yaşındaki kız kardeşi Emine Turan ile aynı evde yaşayan ve bir kahvehanede garsonluk yapan Mehmet Turan, geçen 10 Şubat gecesi iş çıkışında evine gitmedi. Bunun üzerine ağabeyini merak eden bekar kızkardeşi Emine Turan, çalıştığı kahvehaneyi aradı. Ancak, ağabeyinin işe de gitmediğini öğrenen Turan, durumu jandarmaya bildirip, kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, 50 kişilik bir ekip kurup, arama kurtarma çalışması başlattı. Turan`ın yakınları da arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. Saatler 19.00`u gösterdiğinde jandarma Göçbeyli-Çamoba Karayolu`nun kenarındaki bir zeytinlikte Turan`ın cesedini buldu.
Acı haber bekar olan Mehmet Turan`ın yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Jandarma ve savcının olay yerinde yaptığı incelemede, vücudunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmayan Turan`ın, kalp krizinden yaşamını yitirdiği sanılırken, cesedi kesin ölüm nedeninin tespi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu`na kaldırıldı. Jandarma, Turan`ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

DHA