BURSA'da paramotorla sokakta karın üzerinde kayak yapan İbrahim Dinçer, görüntülerini yüklediği sosyal medyada günün konusu oldu.



Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi'nde uçuş okulu sahibi olan 44 yaşındaki İbrahim Dinçer, paraşütle uçmak için kullanılan paramotorla kayak yaptı. Bursa'ya karın yağmasını fırsat bilen Dinçer, evinin önündeki sokakta kayak yaparken, eşi Çiğdem Dinçer ise onun paramotorla kayma görüntüsünü sosyal medyada paylaştı. Görüntüleri izleyen vatandaşlar ise Dinçer'in bu ilginç faaliyetine çeşitli yorumlar yaptı.

Foto: DHA


11 yıldır yamaç paraşütü yaptığını belirten Dinçer, "Evde otururken aklıma paramotorla kayak yapmak geldi. oğlum Kerem ile paramotoru hazırladık. Önce denememizi caddede yaptık ancak caddeyi tuzlamışlar. Bundan dolayı çok iyi kayamadım. Sonra evimizin bulunduğu sokağa geçtik. Arkadaşlarım sokakta araç geçişi olmaması için önlem aldı. Denememizi yaptık ve çok da güzel oldu, çok ilgi gördü" dedi.

Paramotorun Türkiye'de seri üretimini yapan kişi olduğunu hatırlatan Dinçer, "Paramotor ile kayak da yapıldığını fark edince, artık kayak motoru üretmeye karar verdim. Adına da 'motoski' diyeceğiz ancak ilk denememizde gördük ki paramatorun motoru kayak için güçlü. Şimdi yarı güçte motorlar yaparak bu kayak motorunu üreteceğim. Paramotorla kayak çok ilgi çekti. Bizim de hoşumuza gitti, güzel oldu" diye konuştu.

DHA