Arkeologlar, Kenya'da yapılan kazı çalışmaları sırasında tarihin en eski katliamından kalmış olabilecek kalıntılara rastladı. Webtekno’da yer alan ve arkeologların aktardıklarına göre yaklaşık 10.000 senelik kalıntıların bulunduğu bu kazı alanında birçok farklı insan bedenine ait kemikler bulunuyor. Bundan 10.000 sene önce, yani M.Ö. 8000 yılları insanlık hakkında fazla bilginin olmadığı, bilinmez yıllar arasında bulunuyor. Bu kalıntılar, insanların karanlık tarihinden kalmış olmaları nedeniyle hem toplumların yapılanmasına, hem de insanların bilinmeyen tarihine ışık tutabilirler.

Arkeologların söylediğine göre Turkana Gölü'nün batısında yer alan Nataruk'ta bulunan kalıntılarda tam 27 farklı kişiye ait kemik örnekleri mevcut. Bu kemiklerin, kişilerin toprağa düzgün olarak gömülememiş olması nedeniyle tam 10.000 yıldır çürümediği düşünülüyor. Arkeologların söylediğine göre bu kalıntılar tarihin ilk savaşının yanı sıra ilk katliamının da kalıntıları olabilirler. 2012 yılından beri bölgede sürdürülen çalışmalar sonucunda bulunan kemiklerin bölgede öldürülmüş olan göçebelere ait olduğu düşünülüyor. Tahminlere göre kadınların ve çocukların da aralarında bulunduğu göçebeler, bölgede yaşayan toplayıcı ve avcılar tarafından saldırıya uğramış ve öldürülmüşler.

Kalıntılar çok eski olması nedeniyle araştırmacılara  o dönem hakkında detaylı bilgiler veremiyorlar ancak böyle bir bulgu, bilim dünyası açısından son derece önemli.