Haftanın genelinde “Başak burcundaki dolunay” etkili  olacak. Dolunay süresince; olaylara daha titiz, detaycı ve eleştirel yaklaşabiliriz. Mükemmele ulaşmak için daha
çok çalışmak zorunda kalabilir, pratik, akılcı ve mantıklı çözümler ile hayatımızı kolaylaştırmaya çalışabiliriz...

Dolunay zamanı Güneş; Fomalhaut sabit yıldızı ile yan yana olacak. Fomalhaut, Perslerin 4 kraliyet yıldızından biridir ve Güneş’in bekçisi olarak bilinir. Gökyüzündeki 4 kraliyet yıldızı da bir anlaşma ile çalışır. Genel olarak büyük başarı vaat etse de bu yldızlar ancak gerekli koşullar ve taahhütler yerine gelirse başarıyı vaat eder. Fomalhaut yıldızı hayaller, idealler ve yüksek amaçlarla ilgilidir. Bu yıldız kişinin hayallerinin ve ideallerinin ne kadar gerçekçi olup olmadığını test eder. Eğer ki gerçekçi olmayan hayaller, idealler peşinde koşuluyorsa, burada kişiyi büyük bir hayal kırıklığı ve kayıp bekliyor demektir. Bu yüzden şuna odaklanın: Ne kadar gerçekçisiniz? Boş bir hayal peşinde mi koşuyorsunuz? Bu bir ilişki olabilir, evlilik olabilir, iş hayatı olabilir, maddi bir konu olabilir... Ama dikkatlice odaklanın hayatınıza. Büyük bir hayal kırıklığının önüne bu sayede geçebilirsiniz. Amma velakin peşinden gittiğiniz ideallerinizin ayakları yere sağlam basıyorsa, gerçekçi ise de sizi büyük bir başarı bekliyor demektir.

Koç ve yükselen Koç
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Dolunay  6. Evinize denk düşmekte. Bu ev, iş ve çalışma ortamınızı, sağlığınızı, birlikte çalıştığınız kimseleri, çok ama çok çalışmayı ama az karşılık görmeyi, evcil hayvanları sembolize eder. Demek ki Dolunay sürecinde yeni iş projeleri gündeme gelebilir, yeni evcil hayvanlar alabilir,  iş konusunda daha üretken, daha titiz olacağınız bir hafta olacak. Fakat dolunay zamanı Ay/Neptün sert etkileşimi bazı konularda aldanmaya, kandırılmaya, hayal kırıklığına, hassas olmaya, birtakım konularda kurtarıcı olmak ya da kurtarılmayı beklemek, kafa karışıklığı demektir.

Boğa ve yükselen Boğa
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Bu dolunay aşk, çocuklar, yaratıcılık, spekülatif kazançlar, hobiler, yaratıcılığı ilgilendiren bölgede meydana gelecek. Özel hayatınızı daha fazla sorgulayabilir, hatalar arayabilir, sık sık eleştirileri dile getirebilirsiniz. Şimdi bu dolunay zamanı Ay/Neptün sert kontağından dolayı, özel hayatta bir aldanma, kafa karışıklığı, ne istediğini bilememe gibi durumlar yaşanabilir. Eğer ki yaratıcı bir iş yapıyorsanız bu dolunay yaratım gücünüzü arttırıcı bir şekilde destekleyecektir. Yeni bir hobiye başlamak, el işlerine yönelmek, detay gerektiren uğraşla haşir neşir olmak için ise harikadır.

İkizler ve yükselen İkizler
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Dolunay, ev, yuva, aile, yerleşim, gayrimenkul konuları, arabayı sembolize eden bir alanda meydana gelecek. Evinizi, yaşadığınız alanı düzenlemek, bakım ve onarım gerektiren noktaları halletmek için de gökyüzü destekleyici olacaktır. Ailenize karşı veya aynı evi paylaştığınız kişilere karşı biraz daha az eleştirel olmaya dikkat ederseniz iyi olur. Dolunay haftasında Ay /Neptün sert kontağından dolayı, ev içinde su baskınları, tesisat sıkıntıları oluşabilir. Bu hafta kendinizi hafif depresyonik hissedebilir, amaç duygunuzu kısa bir süreliğine de olsa kaybedebilirsiniz.

Yengeç ve yükselen Yengeç
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Dolunay, eğitim, yayıncılık,seyahat, iletişim, yakın çevre, kardeşler, komşuları sembolize eden bölgede gerçekleşecek. Dolunay etkisi ile hayatınızda bilgileri tasnif etmek, mail’lerinizi düzene sokmak, kardeş-kuzenlerinizle vakit geçirmek için destekleyici olacaktır. Fakat Ay/Neptün sert etkileşiminden dolayı eğer ki bir seyahate çıkacaksanız kafanız karışabilir, yolculuk zamanlarını karıştırabilirsiniz dikkat edin. Özellikle bilgi ve iletişim konularında yanlış anlamalar gündeme gelebilir. Kardeşlerinizle olan ilişkilerde kandırılma, aldanma durumları oluşabilir.

Aslan ve yükselen Aslan
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Bu dolunay maddi durumunuzu ilgilendiren alanda meydana gelecek. Parasal konularda daha titiz, özenli, detaycı davranabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırmanın yollarını ararken, bir süredir peşinde olduğunuz bir iş veya projenin de sonuna gelmiş olabilirsiniz. Şimdi dolunay haftasında Ay/Neptün kontağı etkin olacak. Bu da öncelikle duygu dünyanızın biraz karışabileceğine, gerçeklerden kaçabileceğinize işaret etmekte. Maddi koşullarınızla ilgili analizler yaparken gerçekçi olmaya, başka kişilerden de fikirler almaya özen gösterin. Parasal konularda kandırılmamaya özen gösterin.

Başak ve yükselen Başak
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Kişisel hedefleriniz, sağlığınızı, fiziksel koşullarınızı ilgilendiren alanda meydana gelecek bu dolunay. Öncelikle iyi haberle başlayalım, dolunaydan hemen sonra diyete başlayabilir ve hızla kilo verebilirsiniz. Fakat dolunay haftasında Ay/Neptün sert etkileşimi, sizin gerçeklik algınızla oynayabilir, başınıza gelen olayları analiz ederken gerçekçi olmakta zorlanabilirsiniz. Çok fazla alkol tüketmemeye özen gösterin. Duygu dünyanızda dalgalanmalar oluşabilir, ne istediğinizi bilemeyebilirsiniz. Özellikle de hem özel ilişkilerinizde, hem de ortaklıklarınızda.

Terazi ve yükselen Terazi
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Dolunay 12. Evinizde meydana geliyor. Bu hafta özellikle sağlığınıza biraz daha dikkat etmenizde yarar var. Hele ki bu dolunay haftasında Ay/Neptün sert etkileşimi yüzünden, bağırsaklarınız, midenizle ilgili sorunlar çıkabilir. Bunun yanı sıra sizi ruhsal anlamda rahatsız eden konular gün yüzüne çıkabilir. Eğer ki işiniz yaratıcılık gerektiren, ilhama ihtiyacınız olan bir iş ise bu etkileşim size destek olacaktır. Haftanın genelinde yalnız olmak isteyebilir, kendinizle kalmak isteyebilirsiniz. Olayları değerlendirirken gerçekçi olmakta zorlanabilirsiniz.

Akrep ve yükselen Akrep
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Dostluklar, arkadaşlıklar, içinde olduğunuz grupların, derneklerin sosyal hayatınız üzerinde etkileri olacaktır. Bu dolunay haftasında dostlarınızın dertlerine derman olmak, yeni insanlarla tanışmak, dostlarınızda sevmediğiniz özellikleri dile getirmek için de harika etkiler mevcut. Fakat Ay/Neptün etkileşimi devrede olacağından, bir arkadaşınız ya da dostunuzdan yana hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu dönem sosyal sorumluluk projelerinde de aktif görevler alabilirsiniz. Destek bekleyen arkadaşlarınız tam da bu dolunay haftasında size sığınabilirler.

Yay ve yükselen Yay
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. İş, kariyer, statü, hayat amacı, saygınlık, kariyer hedefleri, üstler, patronlarla ilişkilere işaret eden alanda meydana gelecek. Genel olarak, iş ve çalışma ortamınızda daha pratik, sistemli, kontrollü bir hafta sizleri bekliyor. Dolunay haftasında Ay/Neptün kontağı, iş ile ilgili konularda daha dikkatli olmanız, kafa karşıklığı yüzünden hatalar yapmaya daha eğilimli olabileceğinizi gösteriyor. Gerçeklik algınız birden bozulabilir, konuları analiz ederken yanlış dinamikler kullanabilirsiniz. Kariyer ve yaşam hedefleriniz konusunda kandırılmayın, sakın oyuna gelmeyin.

Oğlak ve yükselen Oğlak
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Yurt-dışı işleri hukukla ilgili işler, eğitim, yabancılarla yapılan işler, inançlar, uzak yerlere seyahatlerle ilgili alanda etkili olacak.  Dolunay haftasında Ay/Neptün kontağı ile özellikle çıkacağınız seyahatlerde son kontrollerinizi dikkatli bir şekilde yapmaya özen gösterin. Hafta boyunca sık sık hayatı, bu hayata neden geldiğinizi sorgulayabilir, kendinize yeni idealler, fikirler, amaçlar arayabilirsiniz. Deniz kenarı, uzak yerlere seyahatler hayal edebilirsiniz. Bilinçaltı-bilinçdışı konularla ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. Özellikle hafta boyunca rüyalarınız haberci nitelikte olabilir.

Kova ve yükselen Kova
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Krediler, ödenmesi gereken borçlar, bankacılık işleri, vergi işleri, miras gibi konular üzerinde etkili olacak. Kredi araştırmaları işine girebilir, para konularını ilgilendiren davalarınız varsa onlar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Açıkçası, biraz finansal bir kriz söz konusu diyebilirim. Dolunay haftasında Ay/Neptün etkileşimi hâkim olduğundan dolayı, finansal konularda bazı hatalar yapılabilir, yanlış ödemeler yapabilirsiniz. Beklediğiniz bir burs, kredi varsa olmayabilir veya olma hali sizi tatmin etmeyebilir. Elinize geçecek meblağ beklediğinizden az olabilir.

Balık ve yükselen Balık
Haftaya Başak Burcu’ndaki dolunay ile başlıyoruz. Bu dolunay, ortaklıklar, ilişkiler, sözleşmeler, anlaşmalar konuları üzerinde etkili olacak. Fakat Ay/Neptün etkileşimi hâkim olacağından dolunay haftasında dikkatli olun, oyuna gelmeyin. Ya bu hafta bu konularda majör kararlar almayın ya da eğer illa bir karar alacaksanız hayallere kapılmadan gerçekçi bir şekilde davranın. Eğer ki yeni anlaşmalar, sözleşmeler imzalanacaksa tüm maddeleri dikkatli bir şekilde okuyun. Hafta boyunca dışarıdan gelen her türlü etkiye açık olacaksınız, diğer insanların ne söylediği, fikirleri sizlerin kararlarında etkili olacaktır.

Başak Burcu’nda Neptünyen Dolunay


22 Şubat Pazartesi günü 20.19’da Başak Burcu’nda bir dolunay meydana gelecek. Dolunayın etkilerini yine (+/-3-4 gün) içinde hissetmeye başlayabiliriz.
Dolunay, Türkiye’nin 3. Evine ve Kuzey Ay Düğümünü tetiklemekte. Ulaştırma, haberleşme, trafik, her türlü ulaşım yolu, iletişim, medya, gazeteler, sosyal medya, internetle ilgili konulara işaret eder 3. Ev. Özellikle besin öğeleri, beslenme, sağlıklı beslenme, gıda, tarım ürünleri ile ilgili çok daha fazla habere rastlayabiliriz veya bu alanlarla ilgili uygulamalar, çalışmalar söz konusu olabilir. Aslında bazı kanser türleri için SGK ilaç desteğini kestiğini açıklamıştı. Bu da Başak Burcu’ndaki dolunay etkisi.
Nüfus İdaresi’nce, nüfus sayımı, kişi sayısı, nüfus planlaması ile ilgili gelişmeler, çalışmalar söz konusu olabilir.
Dolunay, Başak Burcu’nda olduğundan dolayı, sağlık ve hizmet sektörüyle ilgili sonradan yeniden değişebilecek uygulama ve kararlara da işaret edebilir.
Özellikle ulaştırma, eğitim ve iletişim konularında hatalı uygulamalar, sorunlar, problemler meydana gelebilir. Medya üzerinde sansür, medya kuruluşları veya sosyal medyaya ilişkin yeni düzenlemelerin olabileceğine işaret etmekte. Geçen gün Ankara’da meydana gelen patlama sonrasında gelen yayın yasağı ve sosyal medyaya erişim engellenmesi gibi durumlar oldu gerçi ama bunun dışında yeni bir şeylerin olmasını da elbette bekleyebiliriz.
Dolunayda Neptün etkin olacağından toplumsal hareketleri, hayır kurumları, tıp, hastane, ütopik fikirler, ilaçlar, uyuşturucu, alkol, bağımlılık yapan maddeler, okyanuslar, denizlerden gelen tehdit ve tehlikeler, dev dalgalar, tsunami, bulaşıcı hastalıklar, yolsuzluklar, dolandırıcılık ile ilişkilidir. Bu saymış olduğum konularda birtakım sorunların oluşmasını bekleyebiliriz. Uyuşturucu operasyonları, bulaşıcı hastalıkların artmasını, toplumsal bir hareketi tetikleyebilecek olayları, işçi kesimini harekete geçirebilecek durumları, denizlerle ilgili sorunları, deniz kazalarını, denizlerde veya denize yakın bölgelerde merkez üssü deniz olan depremleri tetikleyecek durumlar oluşabilir. Bir de Neptün’ün olduğu alanda uyuşma, kandırılma, hipnoz altına girmek gibi durumlar vardır. Toplumu uyuşturma, kandırma, yalan beyanlar söz konusu olabilir. Tüm işlerinizin su gibi akacağı bir hafta dilerim..