FETÖ olayı ülkede temizlik hareketi başlattı, hayırlısı olur inşallah. TFF de gerekli temizliğe başladı ve tüm kurulların istifasını istedi, onlar da direnmediler ve istifalarını verdiler. Yusuf Namoğlu göreve geldi, hayırlı ve uğurlu olsun. Bilindiği gibi kendisi MHK Başkanlığı yapmış, adı hiç bir şaibeye bulaşmamış bir kişidir. Tahminimce de eski ekibiyle göreve gelecektir. Benim kendisine eski başkanı ve ağabeyi olarak, bazı tavsiyelerim olacaktır.
1- Profesyonel hakemliği ilk düşünen kişilerdenim, ama bence uygulama yanlış başladı. Para ön plana geçmeyip, abartılı olmamalıdır. Bugün üst düzey bir bürokrat ne alıyorsa, hakemimiz de onu almalıdır. Aksi halde kamuoyunun dikkatini üzerlerine çekmekte ve ağır tenkitlere maruz kalmaktadırlar, geçen sene bunları yaşadık.
2- Diğer bir husus Süper Lig’deki hakem sayısı. Bence az olması rekabeti azaltmaktadır.
3- En önemli husus hakemlerin eğitimleridir. Bunun için hakem eğitiminin başına hakemlerimize kendisini ve otoritesini kabul ettirebilecek kapasitede eski bir hakem hocası gelmelidir.
4- TFF ve MHK başkanı her şartta hakemlere sahip çıkmalıdır. Odasına kapatılan, içeri girilip hakaret, hatta tehdit edilenler yalnız bırakılmamalıdır. Yapanlar en ağır şekilde ceza alacaklarını bilmeli, gerektiğinde de en ağır cezalar verilmelidir.
5- Hakemleri aldatıcı hareketler yapan futbolcular, sahaya girerek müdahil olan teknik adamlar en fazla cezaları almalıdır, ki bu futbolcular ve bu hocalar hepimizce bilinmektedir.
Yusuf hocama başarılar.