Varlık Fonu kurulsun. Onunla bir derdim yok. Benim derdim iki adım sonrasıyla… İçinde 200 milyar dolar olacakmış! Baştan söyleyeyim, o kadar olmaz! Kimse ne kendini ne başkasını kandırmasın.
Eğer kaynak olarak İşsizlik Fonu’nda biriken 100 milyar liraya göz koydularsa, o para zaten devlete borç verilmiş durumda… Yani hâlihazırda kullanılıyor.
Varlık Fonu’na aktarıldığı takdirde Hazine boşluğu kapamak için borç arayacaktır ki bu da faizleri artırır. Faizler düşsün derken kendi ellerimizle yükseltiriz…
Bir başka kaynak özelleştirme gelirleri bütçe açığını kapatmakta kullanılıyor. Bu gelirleri Varlık Fonu’na aktarmak demek bütçe dengesini temelden sarsmak demektir. Bütçe açığımız çok hızlı artar ki, bir ülke için en tatsız senaryolardan biri olan hem cari açık hem de bütçe açığıyla beraber çifte açık veririz.

Ekonomi Bakanı yanlış biliyor!

Hâlâ Varlık Fonu’nu ekonominin kurtuluş reçetesi olarak sunuyorlar. Oysa fon hakkında doğru dürüst bilgileri bile yok!
Ekonomi Bakanı Zeybekci, G-20 ülkeleri içerisinde varlık fonu olmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu, diğer tüm ülkelerin en az bir, bazılarının da üç-dört fonları olduğunu anlattı, durdu...…
Nitekim hafta başında konunun tartışıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de, Türkiye hariç bütün G-20 ülkelerinde varlık fonu sisteminin uygulandığını iddia etmişti.
Biri koskoca Ekonomi Bakanı, diğeri İktidar partisini Plan ve Bütçe Komisyonu’nda temsil eden milletvekili...
Ekonomi Bakanı’nı ve milletvekilini danışmanları mı yanılttı, kendi eksik bilgileriyle mi açıklama yaptılar, bilemiyorum ama yanlış biliyorlar!

Bakan da okusun, öğrensin!

Madem bir şeye niyetlendik, diğer ülkeler nasıl yapıyor diye bakılmaz mı? İngiltere ne yapıyor? Japonya ne ediyor? Almanya nasıl yönetiyor? Sabaha kadar baksınlar, bulamazlar. Yok ki böyle bir ulusal varlık fonları! Sadece onlar da değil...
Avrupa Komisyonu dışarıda tutulduğunda, 19 adet G-20 üyesi ülke var. Bu ülkeler arasında Almanya, Arjantin, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, Japonya’nın Bağımsız Varlık Fonları Enstitüsü’ne göre böyle bir oluşumları yok. Türkiye’yi de sayın, 19 ülkeden 7’sinde Ulusal Varlık Fonu yok!
Kimlerde var, onları da söyleyelim; ABD, Avusturalya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Kore, İtalya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan’da var.
Peki, şimdi nereye koyacağız bu demeçleri? Ah bunları söylerken ben orada olacaktım ki...…