Umut veren ve “kirlenmeye baş kaldıran” bir tavır. Bravo diye haykırasım geliyor. Başbakan Davutoğlu, rüşvetçi, hortumcu, ahlaksız, dinden imandan çıkma belirtileri gösteren “AKP’li belediye başkanları için inceleme, araştırma, soruşturma” eylemi başlatmış. Hürriyet Gazetesi’nin “ağır top yazarı Taha Akyol’a da alkışlatarak” yayınladığı habere göre eski eşini beğenmeyip atan ve yenisini imam nikahı ile kapan AKP’nin önde gelenlerine “Nereden buldun bu yeni hanımı?” diye hesap soracaklarmış. Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu, belediye başkanlarını “Eşini, işini, evini değiştirenden şüphe ederim” diyerek kirlenmenin üzerine gidilmesine yeşil ışık yakmış.

* * *

Başlamışken diyorum.
‘Tank’ ı da sormalısınız.
Cumhurbaşkanı, kendi açıkladı: Mustafa Koç’la, ölümünden bir gün önce, makamında yaptığı 2 saatlik uzun görüşmede “Orduya 3. 5 milyar dolar değerinde 250 adet Altay Tankı alımını da” konuşmuştu...
Siyasetçi ve silah pazarlığı!
Cumhurbaşkanı ve tank alımı!
Nerede görülmüş!
Almanya Cumhurbaşkanı Alman ordusu için, Fransız Cumhurbaşkanı Fransa ordusu için, İsveç, Norveç, Finlandiya, Kanada Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı kendi orduları için alınacak tankları, satıcı işadamları ile oturup görüşüyor mu?
Bir araştırın!
Kuzey Kore, Rusya, Suudi Arabistan ve bu tür “yarı diktatör ülkeler dışında” hangi doğru dürüst memleketin cumhurbaşkanları ordunun, polisin tank, top, uçak, tekerlekli zırhlı araç alımlarıyla ismini yan yana getiriyor?
Ortaya çıkarın.
Ortaya çıkardığınız bilgiyi Taha Akyol’a gönderin, tatlı tatlı sizi ve iktidarınızı alkışlayarak yazsın.
Halk da görsün.
Vatandaş da öğrensin.

* * *

Onu tanıyanlar; “doğruyu söylemekten geri durmaz” diyorlar. İşte bu emekli Tümgeneral Haldun Solmaztürk, şu açıklamayı yaptı:
“Altay Tankı’nın geliştirilmesi işi Koç Grubu’na bağlı Otokar firmasına verilmişti. Bu firma tankın prototipini geliştirdi. Seri üretim için hazır hale getirdi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na teklifte bulundu. Buna göre 250 tank üretilecek. 250 tankın maliyeti ise 3.5 milyar dolar. Bu projede çok önemli bir aşamaya gelinmişken, AKP’ye yakınlığıyla bilinen gazete ve televizyon patronu da olan BMC firmasının sahibi Ethem Sancak devreye girdi. BMC, Koç Grubu tarafından prototipi geliştirilen Altay Tankı’nın seri üretimine talip oldu. AKP’ye yakınlığı, bu ihalede BMC firmasını daha şanslı konuma getirdi. İşte bu aşamada Koç, Erdoğan ile görüştü. Savunma sanayii ihaleleriyle ilgili karar verme yetkisi Cumhurbaşkanı’na ait değil. Buna rağmen Cumhurbaşkanı’nın bu konuyla niçin ilgilendiği ve Mustafa Koç ile Ali Koç’la bu konuda niçin konuştuğu merak konusudur....” (25 Ocak 2016 SÖZCÜ, Saygı Öztürk’ün haberi)

* * *

Bir haber daha var.
O da çok anlamlı.
Ekonomi gazetesi Dünya, BMC şirketi yöneticileriyle konuşmuş. Onların ağzından şu haberi yazdı:
“BMC, askeri araçların üretimini İzmir’den Sakarya’nın Karasu İlçesi’ne taşıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü için üretilen TOMA araçları yakın bir gelecekte devletin tahsis edeceği bir arazide kurulacak tesiste gerçekleştirilecek... BMC’ nin savunma sanayii araçları üretiminin Karasu’ya taşınması Hükümet ve Cumhurbaşkanı tarafından da destekleniyor” (26 Ocak DÜNYA, Sedef Alp’in haberi)

* * *

Cumhurbaşkanı!
Hem tank alımıyla ilgili.
Hem orduya ve polise tank yapıp satan şirketin taşınacağı yeni yerde devletin o şirkete bedava arsa vermesiyle de ilgili...
Niye bu kadar ilgili?
Bu ilgi nerede görülmüş?
Hangi ülkede örneği var?
Belediye başkanınız imam nikahı ile yeni hanım almış, bize ne?
Başlamışken diyorum!
Tankı da sorun.
Devlet arsasını da sorun.
Gözünüz yiyorsa sorun.