Allah korkusu var. Çok dürüsttür. Kul hakkı yemez. Yedirmez. Kayırma yapmaz. Haksızlığa göz yummaz. Kendini düşünmez. Millet için çalışır. Devlet bütçesinden yakınlarına, tanıdıklarına büyük paraların aktarılmasına izin vermez. Çok dürüsttür. 15 yıl milletvekilliği yaptı. 7 yıl Meclis Başkanlığı yaptı. 6 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptı. Rahmetli Necmettin Erbakan’ dan bu yana 40 yıllık dava adamıdır. Abimizdir. Buz kırıcı, yol açıcı, yol göstericidir. Bülent Arınç’ ı böylesine övgü yüklü cümlelerle göklere çıkardılar.
Şimdi!
Yerden yere vuruyorlar.
“O zat” oldu.
“Cübbeli Bülo” dediler.
Manisalı Lawrance.
Dürüst hareket etmiyor.
Yaptığı apaçık ihanet!
Daha neler neler diyecekler.
Niçin?
Bilineni söylediği için.
Bülent Arınç da üstüne gelmekte olan “bu çirkef-çamur bulutuna” gözdağı vermiş. Ben “eski çınarım” demiş.
Yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha birçok hakikat gölgeleniyor. Söylediğim her sözün arkasındayım.

* * *

Çok güzel!
Küçük bir rica.
Eski çınar Bülent Arınç, “güneş görmüş, fezlekelere girmiş, tapeler, kasetlere geçmiş, toplumun belleğine kazınmış” şu tablolara nasıl gelindiğini açıklasın:
TABLO: 1
Oğul Güler: 6 buçukta geldiler.
Baba Güler: Ne var oğlum evinde?
Oğul Güler: Bir şey yok baba.
Baba Güler: Para ne var?
Oğul Güler: Üç beş kuruş.
Baba Güler: Kaç para?
Oğul Güler: Sen biliyorsun.
Baba Güler: Kaç lira oğlum.
Oğul Güler: 1 trilyon civarı.
Baba Güler: El koydular mı paraya?
Oğul Güler: Yok. Arama yapıyorlar.
Baba Güler: Seni, şimdi anladığım kadarıyla Reza Zarrab’la bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık işim var. Gayr-ı resmi yapıyorum.

* * *

TABLO: 2:
Başbakan Baba: Operasyon yaptılar.
Oğul Bilal: Evet.
Başbakan Baba: Senin evinde ne var.
Oğul Bilal: Senin paran var kasada.
Başbakan Baba: Onu diyorum işte.
Oğul Bilal: Ne yapayım bunları Baba.
Başbakan Baba: Belirli yerlere şey yapın.
Oğul Bilal: Tamamıyla sıfırlayacağız.
Başbakan Baba: Sıfırladınız mı.
Oğul Bilal: Sıfırlayamadık.
Başbakan Baba: Tamamen sıfırlandı mı?
Oğul Bilal: Sıfırlandı derken...

* * *

TABLO:3
Reza Zarrab, bir AKP protokolünde en ön safta duruyordu. Yanında şarkıcı eşi Ebru Gündeş vardı. Ebru Gündeş’in yanında, o sırada Başbakan eşi olan Emine Erdoğan ve onun yanında Bakan Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış duruyordu. Beyhan Bağış’ın yanında gazete patronu Ethem Sancak dikilmişti. Ethem Sancak’ın yanında dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler vardı. Bu fotoğraf çekildikten sonra Emine Erdoğan Reza Zarrab’a plaket verdi. Reza Zarrab, Emine Erdoğan’ın başkanı olduğu bir derneğe yüklü para bağışı yapmıştı. Reza Zarrab, plaketini alıp arka planda duran beyaz plastik protokol koltuğuna oturdu. Yanında yine beyaz plastik koltukta konut kralı Ali Ağaoğlu oturuyordu. Ali Ağaoğlu’nun yanında Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar vardı ve o dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç’tan sonra da dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan oturuyordu. Tayyip Erdoğan, Pakistan gezisi dönüşünde Reza Zarrab, “bakanlara ve bakan oğullarına rüşvet yedirmekten” sanık olarak yargılanmak üzere hapse konulmuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan, Zarrab için “hayırsever bir işadamı” dedi.

* * *

Bu tablolar yaşandı.
Arşivlerde duruyor.
Bülent Arınç, bu tabloları çok yakından izledi. En yakından gözlemledi. Belli ki, geceleri için için ağladı.
Eski büyük çınardan!
Küçük bir rica!
Bu tablolara nasıl gelindi?
Lütfen açıkla!