Aman da ne çok seviyoruz WhatsApp isimli sohbet programını.
Biliyorum sevmeyenleriniz de vardır. Hatta henüz hayatına sokmamış olanlar da.
WhatsApp, benim de dahil olduğum büyük bir kalabalığın iletişim şeklini değiştirdi.
O kahrolasıca, evi batasıca “Sevdiceğiniz siz uyurken ahanda şu saatte çevrimiçiydi” özelliği ile nice ilişkinin katili oldu.
İletişimi kolaylaştırması nedeniyle birçok ilişkinin de başlangıcı oldu.
Tabii her mobil iletişim aracı gibi onunla yazışırken de en büyük endişelerimizden biri en mantıklı şekilde “Zeki Müren de bizi görüyor mu?” şeklinde özetlenebilir.
WhatsApp önceki geceden itibaren ilginç bir ibare eklemeye başladı: “Bu sohbete gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar artık uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Daha fazla bilgi için dokunun.”
Dokundum tabii hemen merakla. WhatsApp artık bu yeni şifreleme ile yazılanları kendisi dahil kimsenin okuyamayacağına garanti veriyor.
Bu şifrelemenin yapılabilmesi için herhangi bir ayar yapmanız gerekmiyor. Sohbeti yapan her iki tarafta da yazılımın son güncellemesinin bulunması yetiyor.
Bu bir açıdan güzel... Konuşmaların içeriğine ulaşmak hacker’lar ve otoriter rejimler için zor olacak. Ama firma hâlâ kiminle konuştuğunuz, konuşmanın hangi telefon numaraları arasında yapıldığı ve zamanlaması gibi önemli bilgileri depolamaya devam edecek.
Ama şimdilik biraz daha güvendeyiz gibi duruyor en azından.
Korkum, ne yaptığımızı izlemeden duramayanların WhatsApp’ı paralel vs. ilan edip harcamaları.
Vallahi olur mu olur!


Bu filmi çok merak ediyorum


Fragmanını tesadüfen internette yakalamış ve programıma almıştım.
Bu hafta sonu vizyona giriyor. Ve gerçekten çok merak ediyorum... ‘Ölüm Emri’ (Eye In The Sky) tam gündemi yakalamış bir film!
Rotten Tomatoes sitesinde yüzde 93, IMDB’de 7.8 puan alan film, Kenya’da bir canlı bomba operasyonunu anlatıyor. Evet, tam da bugünlerde!
Başrollerinde Helen Mirren ve kaybettiğimize çok üzüldüğüm Alan Rickman’ın oynadığı film iyi bir savaş ve politika filmi izlemek isteyenler için harika bir seçenek gibi duruyor.
En azından ben kendi adıma heyecanla izlemek istiyorum.
Genellikle merakla beklediğim bir film olunca ülkede film anlamında zevkine en çok güvendiğim Burak Göral’ı ararım. Burak sanat filmleri kadar popüler sinemayı da iyi takip eder.
Hemen aradım. Çok beğenmiş filmi. Hatta dört yıldız vermiş. Buna daha da sevindim.
Belli ki ‘Ölüm Emri’ sinemaya gitmek için harika bir neden olacak!