Almanya polisi bugün bir operasyon düzenleyerek aşırı radikal terör örgütlerine darbe vurdu.
Bavyera bölgesinde gerçekleşen operasyonda 37 yaşındaki bir Türk vatandaşının gözaltına alındığı açıklandı. Terör örgütü Junud al-Sham'a üye olduğu iddia edilen adamın 2013 ve 2014 yılları arasında Suriye'ye giderek dövüş ve silah kullanma eğitimi aldığı kaydedildi.
Alman yetkililer ismi açıklanmayan adamın Almanya'ya terör örgütüne yeni üyeler kazandırmak için gönderildiğini kaydetti. Yapılan uluslararası operasyonda Avusturya'da da polis bazı noktalara baskın düzenledi.
Özellikle Aralık ayında Tunuslu bir IŞİD militanının kamyonla pazar yerine girerek 12 kişiyi öldürmesinin ardından Alman yetkililer güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.
Öte yandan bugün 17 yaşındaki bir Suriyeli de gözaltına alındı. Brandenburg'da yakalanan zanlının Berlin'de bir terör saldırısı hazırlığında olduğu kaydedildi.
Almanya'da bir Türk gözaltında
Almanya'da terör örgütü Junud al Sham'a üye olduğu iddia edilen bir Türk gözaltına alındı.