Axel Springer'in yönetim kurulu başkanı Mathias Döpfner, Alman Birleşik Borsa Endeksi'ni (DAX) oluşturan 30 şirketin yönetim kurulu başkanlarına bir mektup yazarak, Türk medyasında yapılması planlanan bir ilan kampanyası için destek istedi.

İlk olarak Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) adlı gazetede yer alan habere göre, Döpfner Almanya'nın önde gelen sanayi devleri, bankaları ve sigorta şirketlerinin, isimleri ve yönetim kurulu başkanlarının imzaları ile ilanda yer almasını istiyor. Amaçlarının Türkiye'de haksız yere tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının serbest bırakılması olduğunu yazan Döpfner, Deniz Yücel'in en tanınmış tutuklu olduğunu, ancak kampanyanın sadece onun için yapılmadığını ve genel olarak kötü duruma dikkat çekilmek istendiğini vurguladı.

Deutsche WelleTürkçe'de yer alan haberde Axel Springer şirketinin Alman Haber Ajansı'na (dpa) yaptığı açıklamada ise, "Deniz Yücel, istemeden Türkiye'nin özgürlükçü ve demokratik değerlere sırt çevirmesinin sembol ismi oldu" denildi.

FAS'in elindeki bilgilere göre, kampanyanın hayata geçirilebilmesi için, çağrı yapılan şirketlerin yarısından fazlasının katılımı şart koşuluyor. Gazete, şirketlerin şu ana kadar temkinli davrandığını ve Türkiye'deki çalışanlarına baskı uygulanabileceği endişesiyle çekinceleri olduğunu yazdı.

[old_news_related_template title="Almanya'da Erdoğan'ın fotoğrafıyla oy istediler" desc="Almanya’da göçmenler tarafından kurulan Allianz Deutscher Demokraten(AD-D) Alman Demokratlar Birliği, üzerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan otomobil ile seçim turu yaparak bölgedeki Türklerden oy istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/basliksiz-1-127.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/almanyada-erdoganin-fotografiyla-oy-istediler-2013977/"]