Bir saatlik ücretli 'seks arası' teklifi, ülkenin kuzeyinde bulunan Övertornea kasabasının belediye meclis üyesi Per-Erik Muskos'tan geldi.

42 yaşındaki Muskos, konuya ilişkin Fransız haber ajansı AFP'ye verdiği demeçte, bugünün toplumunda çiftlerin birbirleriyle yeterince zaman geçiremediğini söyledi.

Sosyal Demokrat meclis üyesi, önergesinde belediye nüfusunun ve doğum oranının azalmasına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Çocuk doğumları özendirilmelidir. Ayrıca seks mükemmel bir jimnastik şekli olduğu gibi, insan mutluluğu üzerindeki olumlu etkileri de bilimsel olarak belgelenmiştir. Böylece belediye bir taşla iki kuş vurmuş olur. Bu nedenle belediye, personelini sağlıklı yaşam saatinde eve giderek partneriyle seks yapmaya teşvik etmelidir."

AMAÇ İLİŞKİLER GELİŞSİN!


Teklifinin insan ilişkilerini geliştirme amacı taşıdığını belirten Muskos, çalışanların söz konusu zaman diliminde seks yapacağının teyit edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Burada işverenin çalışanlara güveninin esas alınması gerektiğini belirten yerel siyasetçi, teklifin geçmemesi için herhangi bir neden göremediğini de ifade etti.

Öte yandan, 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre; İsveç'te tam zamanlı çalışanlar, Finler ve Fransızlardan sonra ortalama 1685 saatle Avrupa'da en az mesai yapan grup.

Ekonomik araştırmalar merkezli Coe-Rexecode'un araştırmasına göre; İngilizler yılda ortalama 1900 saat, Almanlar ise 1847 saat çalışıyor.