Sadece Almanya’nın değil, Avrupa’nın da merakla beklediği yarışta Başbakan Angela Merkel, dördüncü kez başbakanlık koltuğuna oturmaya çok yakın.
Almanya'da gözler sandıklarda. 61,5 milyon seçmen, yeni meclisi belirlemek üzere oy kullanmaya hazırlanıyor. Mevcut Başbakan Angela Merkel'in yarışı açık ara önde tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hareketli geçen kampanya dönemine Türkiye tartışmaları ve Almanya'nın göçmen politikası damga vurdu. Liderler son günlerini ise kararsız seçmeni ikna çabasıyla geçirdi.

Anketlere gelince, Merkel'in liderliğindeki Hristiyan Demokratlar yüzde 34 oy oranıyla önde. Ancak bu oy oranı Merkel'e tek başına iktidar olmak için yetmiyor. Yani Almanya'da ufukta koalisyon var.

Hristiyan Demokratları, Martin Schulz liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti izliyor. Ancak arada kayda değer bir fark ile. Sosyal Demokratlar yüzde 21 oya sahip. Bu İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en düşük oran. Üstelik Merkel ile koalisyona da sıcak bakmıyorlar.

Her halükarda seçim sonucunda ilk ikiye girecek partiler belli. Esas rekabet üçüncülük için olacak gibi duruyor.
Bunun için de göçmen karşıtı "Almanya için Alternatif" partisi yüzde 13 bandında. Onu Sol Parti, Liberal Demokratlar ve Yeşiller izliyor.

92 TÜRK ADAY

Seçimde 92 Türk kökenli aday da yarışacak. En fazla Türk kökenli aday Sol Parti'den;17 aday var. Sosyal Demokratlar'dan ise 16 Türk kökenli aday yarışıyor.