Kehanetleri arasında 11 Eylül saldırısı ve Napolyon'un yükselişinin de olduğu Fransız Nostradamus'un 2018 yılı için yaptığı kehanetler gündem oldu. Nostradamus'un 2018 kehanetleri genel hatlarıyla korkutucu olsa da iyi bazı haberler de yok değil.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI


Nostradamus, Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlayacağını öne sürerken, "Fransa ve Avrupa'nın geri kalanı saldırıya uğrayacak. Uzun ve korkunç bir savaş olacak ve barıştan sadece bazıları keyif alabilecek. Dünyanın 2 büyük gücü arasında başlayacak savaş 27 yıl sürecek" yorumunu yaptı. Uzmanlara göre Çin, Rusya ve Kuzey Kore'nin ABD'ye karşı savaşması gündemde. Zira son dönemde Kuzey Kore ile ABD arasında gerilim yüksekti.

Kırk yıl hiç gökkuşağı görülmeyecek. Sonra kırk yıl boyunca her gün görülecek. Kurak topraklar daha da kuraklaşacak. Ardından dev su baskınları gelecek.

VEZÜV YANARDAĞI PATLAYACAK


Kahine göre en az 6000 kişi İtalya'daki Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla birlikte hayatını kaybedecek. Vezüv'ün çevresinde ise yaklaşık 1.5 milyon insan yaşıyor.

ABD'DE BÜYÜK DEPREM


Nostradamus, ABD'de korkunç bir deprem yaşanacağını da iddia etti. Nostradamus, "Bir deprem ABD'nin batı bölgesini etkileyecek. Depremin etkisi bütün dünyadan hissedilecek" açıklamasını yaptı. ABD'nin batı yakasında Kaliforniya'daki fay hattının yakın zamanda büyük bir depremi tetikleyebileceği belirtilirken, bu bölgede 8 veya daha şiddetli bir deprem meydana gelebileceği kaydedildi.

GÖKTAŞI ÇARPACAK


Nostradamus, 2018'de göktaşı düşeceğinin sinyalini verdi. Nostradamus, "Gökyüzünden bir astroidin yaratacağı şiddete tanıkluk edilecek. Nükleer terörizm ve doğal bir felaket gezegenimizi yok edecek" dedi.

EKONOMİK YIKIM


Nostradamus, ekonomik açıdan 2018'in korkunç bir yıl olacağını söylerken bunun sebebi olarak, 3. Dünya Savaşı ve birçok doğal felaket yaşanması gösterildi.

İNSANLAR 200 YAŞINI GEÇECEK


Fakat ünlü kahin sadece kötü haberler de vermiyor... Nostradamus'a göre 2018'de insanlık bilimsel açıdan büyük atılımlar atacak. Nostradamus, "Tıp ve ilaçlardaki atılım insanların yaşının ortalama 200 olmasını sağlayacak" yorumunu yaptı.