Donald Trump, seçilmiş ABD Başkanı olarak sabah saatlerinde Blair House'tan (1) ayrılacak.

St. John’s Episcopal Kilisesi’nde (2) sabah ayinine katılacak.

Buradan Beyaz Saray'a (3) geçerek, Barack Obama ile kahve içecek. Görüşmede yeni ve eski first lady'ler de hazır bulunacak. Obama ve Trump çiftleri, birlikte eskort eşliğinde ABD Kongresi’ne gidecek.

_93667857_trump_yemin_toren

Daha sonra yemin etmek için Kongre binasına (4) gidecek ve burada ABD Yüksek Mahkemesi’nin Başyargıcı John Roberts’ın huzurunda İncil üzerine yemin edecek ve başkan olarak ilk konuşmasını yapacak.

National Mall'da (5) toplanan kalabalık geçit törenini izleyecek.

Konvoyun en başındaki Trump yürüyerek kendi adını taşıyan otelin (6) önünden geçerek, yeni ikametgahı Beyaz Saray'a ulaşacak.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

MASRAF 200 MİLYON DOLAR


Obama ve Trump Beyaz Saray'da kahve içtikten soran Kongre binasına birlikte gidecekler. Törene; Kongre üyeleri, önde gelen siyasetçiler, eski başkanlardan Bill Clinton, George W. Bush ve Jimmy Carter ile 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kaybeden Hillary Clinton'ın da katılması bekleniyor.

Trump’ın ABD Kongresi’nin bahçesindeki yemin törenine 900 bin kişinin katılması bekleniyor. Yemin töreninin masrafı 200 milyon doları bulacak.

Güvenlik tedbirleri kapsamında başkentte yaklaşık 28 bin polisin yanı sıra Ulusal Muhafız Birliklerinden 7 bin asker görev yapacak.

FOTO: REUTERS/ Trump, yemin töreni öncesi Washington'da bağışçılarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Melania Trump'ın ışıl ışıl elbisesiyle göz dolduruğu gecede Trump, FOTO: REUTERS/ Trump, yemin töreni öncesi Washington'da bağışçılarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Melania Trump'ın ışıl ışıl elbisesiyle göz dolduruğu gecede Trump, "Amerika'yı yeniden harika yap" sloganını tekrarlardı ve çok çalışma sözü verdi.