Profesör Ted Malloch NTV'den Deniz Kilislioğlu'nun sorularını yanıtladı.

Malloch, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin, sıradan bir vatandaş olarak konuştuğunun altını çizerek, "Bana çok önemli gelen bir nokta var. Yazın yaşanan olaylar, darbe girişimi bunlarla ilgili tüm bilgilere sahibiz" dedi.

Malloch sözlerine şöyle devam etti: "ABD tabii ki doğru kanuni süreç sonunda, adil bir yargılamayla, böylesine bir iadeyi niçin yapmasın ki? Bu kişiyi neden Türkiye'ye göndermesin ki?"

Gülen'in iadesiyle ilgili "Bana öyle geliyor ki bu yeni yönetimin çok ciddiye alması gereken bir nokta" diyen Mallock, şunları söyledi: "Trump Yönetimi'nde Fethullah Gülen'in iade edilebileceğini düşünüyorum. Tabii konu Adalet Bakanı'nın da önüne gelecektir. Ama bu çok kritik bir soru. Türkiye için çok önemli bir konu. Böylesine bir darbe girişiminin arkasında olan biri bizim topraklarımızda. Türkiye de bir NATO müttefikimiz. Türkiye son derece önemli stratejik ilişkimiz olan bir ülke."

Obama yönetiminde gerekli adımları atılmadığını belirten Malloch, "Bu örgütün Clinton Vakfı ile bağı olduğu suçlamaları yapılmıştı. Ancak Trump yönetiminde Fethullah Gülen iade edilebilir diye düşünüyorum. Bence Türk Hükümeti'nin yaptığı bu talep Trump yönetimine de tekrarlanmalı" ifadelerini kullandı.