Önceki gün Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump'ın Ortadoğu'da yeni bir barış girişiminde bulunmaya hazırlandığı açıklandı. Henüz ziyaretin tarihi açıklanmazken açıklamada Trump'ın İsrail ve Filistinliler arasındaki barış görüşmelerini canlandırmak üzere üç üst düzey ismi bölgeye gönderme kararı aldığı belirtildi.

İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşecek olan heyette Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, müzakerecisi ve İsrail danışmanı Jason Greenblatt ve Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Dina Powell yer alırken açıklamada, "Trump'ın Mescid-i Aksa'da yaşanan son krizden sonra durumun eski haline dönmesi ve tesis edilen sükûnetin, yönetimi devralmasından bu yana sürdürülen barış görüşmelerine devam etmek için bir fırsat olduğunu düşündüğü" belirtildi.

Üçlü heyetin İsrail ve Filistin bölgelerindeki temaslarının yanı sıra Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün ve Mısır'da da temaslarda bulunacağı kaydedildi. Açıklamada heyetin bu ülkelerdeki görüşmelerinde de barış görüşmelerine destek arayacağı ifade edildi. Bölgede sık sık söz sahibi olan Türkiye ile herhangi bir görüşmenin gündemde olmaması dikkat çekti.