Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl farklı üniversitelerle gerçekleştirilen işbirliği ile verilen Genç Bilim İnsanı Ödülleri 5 yaşında. 2016 Genç Bilim İnsanı Ödülleri için ödül alan Genç Bilim İnsanları seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeyle belirlendi. Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, Türkiye'de bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerde bu yıl 33 ilden 122 başvuru arasından 6 genç bilim insanı, ödüle değer görüldü.

Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllerin bu yılki ev sahipleri: Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’den Doç. Dr. Behçet Uğur Töreyin, Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel, Bilkent Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş, Atatürk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Önder Metin, Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gökhan Demirel ve bu yıl ilk olarak yurt dışından başvuran bir Türk Bilim insanı olan Arizona Üniversitesi’nden Doç Dr. Sefahattin Tongay 2016 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni kazanan isimler oldu.

Başvuruları titizlikle değerlendiren ve bu yılın başarılı Genç Bilim İnsanları’nı belirleyen Seçici Kurul’da ise; Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ercan Ertürk, Doç. Dr. Gülay Bulut, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazım Önel, Prof. Dr. Mehmet Kadir Yurdakoç, Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hacer Ansal, Doç. Dr. Onur Kaya ve Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cemil Arıkan yer aldı.

6 bilim insanına ödülleri 17 Mayıs 2017 tarihinde Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen törenle veridi. Sunuculuğunu ünlü oyuncu ve yönetmen Yosi Mizrahi’nin üstlendiğ geceye bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetli katıldı.