Çiftlik Bank'ın avukatı Duygu Sarısoy, Mehmet Aydın'ın şirketteki görevlerinden ayrılması ve hisselerini devretmesi üzerine sozcu.com.tr'ye açıklama yaptı. Sarısoy, "Çiftlik Bilgi İşlem şirketinin tüm hisseleri Fame Game A.Ş.'ye devredildi. Fame Game'in bağlı olduğu Kıbrıs'taki şirketi de tasfiye edip tek muhattap olarak Fame Game A.Ş. kalacak. Bu işlemlerin yapılması ile birlikte Mehmet Aydın şirketin yönetimine yeninden girecek. Fame Game'in Kıbrıs'taki şirkete bağlı olması çeşitli iddialara sebep oluyor. Bunu ortadan kaldırmak için tüm şirketler Fame Game bünyesinde toplanmış olacak" diye konuştu.

'DEVİR İŞLEMLERİNE BAŞLANDI'


Çiftlik Bank'ın bağlı olduğu Fame Game'nin yönetiminde Savaş Yıkılmaz ve Cafer Çolak bulunuyor. Sarısoy, aslında ilk olarak Kıbrıs'taki şirketi kapatmayı planladıklarını ancak tescil süresi nedeniyle ilk olarak Türkiye'deki şirketten devir işlemlerine başlandığını ifade etti.

[old_news_related_template title="Son dakika... SPK'dan Çiftlik Bank'a suç duyurusu" desc="Son hisse devrinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu Çiftlikbank hakkında suç duyurusunda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/sur-sondakika-81.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-spkdan-ciftlikbanka-suc-duyurusu-2150942/"]

ŞU AN TEK SAHİP KIBRIS MERKEZLİ


Sarısoy, "Üç ay içerisinde Kıbrıs'taki şirket devir işlemlerini yapacak ve Mehmet Aydın, kısa süre sonra bu şirketin yönetimine tekrar girecek. Şu an tüm şirketlerin sahibi Kıbrıs'taki şirket oldu. Devirden sonra Türk Ticaret Kanunu'na bağlı bir şirket haline gelecek ve Kıbrıs merkezli olmamız nedeniyle ortaya atılan spekülasyonların da önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

INSTAGRAM'I NEDEN KAPATTI?


Öte yandan Instagram hesabı bulunan Mehmet Aydın'ın hesabını gizlediği ve tüm paylaşımlarını neden sildiğini sorduğumuz Avukat Sarısoy, "Hukuk departmanı olarak Mehmet Aydın'a sosyal medya hesabını kapatması ve paylaşımlarını silmesini bixz tavsiye ettik. Çünkü oradaki paylaşımlar farklı mecralarda kullanılıyordu" dedi.

[old_news_related_template title="Çiftlikbank'ta olay! Devredip çıktı" desc="Binlerce kişinin para yatırdığı şirketin sahibi şirketteki hisseleri devretti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın da inceleme başlattığı Çiftlik Bank’ın 25 yaşındaki CEO’su tek başına elinde tuttuğu şirketi sessiz sedasız devretti ve müdürlükten ayrıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/aydiiin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/son-dakika-ciftlikbankta-olay-devredip-cikti-2150690/"]