İstanbul’da geliştirdiği farklı gayrimenkul projeleriyle tanınan Dap Yapı, İzmir’e açılıyor. Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, son dönemde yoğun göç alan şehirde 400 milyon lira yatırım değerine sahip iki kule inşa edeceklerini söyledi. Yılmaz, “İzmir hem konut satışlarında hem de değer artışında diğer şehirlerin önüne geçti. Turizmi, sanayisi ve ulaşım ağı her geçen gün büyüyor. Kente yatırımlarımız devam edecek” dedi.

İLGİDEN MEMNUNUZ

İzmir’in yerel mimarisiyle uyumlu, kent sakinlerinin benimseyeceği bir proje tasarladıklarını söyleyen Ziya Yılmaz, “Bornova’da yükselecek 700 ünitelik projemizdeki sürprizlerimizi ekim ayında paylaşacağız. Şu ana kadar 13 bin 500 ön talep topladık. İzmirlilerin ilgisinden oldukça memnunuz. Başta İstanbullular olmak üzere başka şehirlerden de talep var” diye konuştu. İzmir’de 2 sene içerisinde markalı projelerde metrekare birim fiyatı 10 bin liranın altında olan konut bulmanın imkansız hale geleceğini savunan Yılmaz şöyle devam etti:

08ziya Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz


“Şehirde yapı stoku oldukça eski ve konut pazarı bakir. Biz de kentsel dönüşüm konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İzmir’de tek bir proje ile kalmayıp, arazi geliştirmeye devam edeceğiz. İzmir’de kalıcı olacağız.”

DENİZ MANZARALI AVM AÇILIYOR

Kartal’da yükselen İstmarina projesi hakkında da bilgi veren Ziya Yılmaz, projedeki alışveriş merkezinin yılsonunda açılacağını ifade etti. 70 bin metrekare kiralanabilir alan ve 160 mağazası bulunacak alışveriş merkezinde yüzde 75 doluluk oranını yakaladıklarını belirten Yılmaz, bu projede yol ve kavşakları için de 45 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Denize 700 metre cephesi olan İstMarina’da 1.611 birimin yer aldığını ve evlerin de yüzde 92’sinin satıldığını belirten Yılmaz bayram sonrası konut teslimlerine başlayacaklarını kaydetti. Pendik projeleri için de proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Yılmaz, “ 220 dönümde 3.500 konut, 400-500 ofis, 2 otel, özel hastane, özel ve devlet okulları ve cami olan bir proje hayata geçireceğiz” dedi.