Rus gazetesi Vedomosti dün Türkiye'nin Rusya'dan ithal edilen buğdaya sınırlama getirdiğini belirtmiş, ardından da Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Türkiye'nin Rusya kaynaklı buğdaya sınırlama getirmesinin ardından Türk makamlarla irtibat ve görüşme içinde olduğunu belirtmişti. RIA ajansı ayrıca Türkiye'nin Rusya'dan ayçiçek yağı ithalatına sınırlama getirdiğini bildirmişti.

[old_news_related_template title="Türkiye Rus ayçiçek yağına sınırlama getirdi" desc="Rus devlet haber ajansı RIA, Türkiye'nin Rusya'dan ayçiçek yağı ithalatına sınırlama uygulayacağını bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-266-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/turkiye-rus-aycicek-yagina-sinirlama-getirdi-1867369/"]

'ORTAK BİLDİRİ İMZALDIK'


Ekonomi Bakanlığı'ndan dün akşam yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Rusya ile ticaret hacmini artırmak için kararlı bir tutum ortaya koyduğu ve iki ülke başbakan yardımcıları arasında bu hafta ticaret önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik ortak bildiri imzalandığı hatırlatıldı. Açıklamada şu denildi:

"İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerde yakalanan son derece olumlu ve geleceğe dönük somut adımlar içeren atmosfere rağmen, bir kısım basın yayın organlarında yer alan ve Rusya'dan tarım ürünleri ithalatına kısıtlama getirildiğine ilişkin haberler doğruyu yansıtmamakta olup, Türkiye imzalanan mutabakata sadıktır."

[custom_content title="TİM: KISITLAMA YAPACAĞIZ" desc="Sputnik'e dün açıklamalarda bulunan TİM Yönetim Kurulu üyesi Zekeriya Mete, Türk ihracatçıların Rusya'dan tüm tarım ürünlerinin ithalatını kısıtlama kararı aldığını ve Rusya'dan yapılacak tarım ürünleri ithalatının toplam ithalatın yüzde 20-25'iyle sınırlandırılacağını kaydetmişti. Mete, 'Ülkeler bazında kotaları belirledik. Herhangi bir ülkeyle sorun yaşandığında, zor duruma düşmemek için kendimizi güvenceye almak istiyoruz. Rusya'dan tüm tahıl ürünlerinin ithalatına yüzde 20-25'lik kısıtlama getirilmesi kararı, Ekonomi Bakanlığı tarafından değil, kuruluşumuz tarafından alındı. Koşulların değişmesi halinde, yarın bu karar da değişebilir' diye konuşmuştu."]