Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ kabinedeki yeni görev dağılımını açıkladı. Buna göre ekonominin koordianasyonu ve kamu bankalarından sorumlu Başbakan Yardımcısı beklendiği gibi Mehmet Şimşek oldu. Bekir Bozdağ açıklamasında ekonomik konuların sadece ve tek elden Mehmet Şimşek'e bağlandığını belirtti.

[old_news_related_template title="Yeni hükümette görev dağılımı" desc="Başbakan ve yardımcılarının görev dağılımları belli oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/sur-sondakika-88.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/yeni-hukumette-gorev-dagilimi-1944751/"]

Geçtiğimiz günlerde kabinede gerçekleştirilen yeni görevlendirmede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin görevinde herhangi bir değişiklik olmamıştı.

Öte yandan TOKİ, TMSF ve Türkiye Varlık Fonu Başbakan Binali Yıldırım'a bağlandı.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

MEhmet Şimşek 1 Ocak 1967'de Batman'da doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.

[old_news_related_template title="Mehmet Şimşek'ten önemli açıklamalar" desc="Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu, Şimşek, 'En karanlık saatler, insanların en korktuğu saatlerdir. Ama en karanlık saatler güneşin doğumunda hemen önceki saatlerdir. Şu anda Türkiye'den kaçmak ya da uzaklaşmak doğru strateji olmayacaktır. Türk varlıkları şu anda değerinin altında. Hangi standarttan bakarsanız bakın normalde bu içinde olduğumuz zamanlar piyasaya girilmesi gereken zamanlardır. Piyasadan kaçma zamanları değildir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/nh312nhnh2n.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/mehmet-simsekten-onemli-aciklamalar-1751237/"]

Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

[old_news_related_template title="Mehmet Şimşek, Erdoğan'ı doğrulamadı" desc="OECD’nin Türkiye’ye ilişkin 4 farklı senaryo geliştirdiğini ifade eden Şimşek, Türkiye’nin yüksek gelirli ülkeler grubuna geçmesinin bunlardan biri olduğunu dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/mehmet-simsek2-dha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/mehmet-simsek-erdogani-dogrulamadi-1675662/"]

23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babası.