Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Paris’te OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fransa’nın başkenti Paris’te Ekonomik İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın (OECD) her yıl düzenlediği Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılıyor.

OECD Konferans Merkezi’nde düzenlenen Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Şimşek, toplantının ikinci günü Fransız iş çevreleriyle görüşecek. Bakan Şimşek, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen Fransız işverenlerle yapacağı toplantıda Türkiye’deki yatırım kolaylıkları konusunda bilgilendirme yapacak. Mehmet Şimşek, iki gün sürecek toplantılar çerçevesinde ikili temaslarda da bulunacak.

'TÜRKİYE TAHMİNDEN FAZLA BÜYÜYECEK'


Öte yandan Başbakan Yardımcısı büyümenin Ekonomik Kalkınma ve İktisadi İşbirliği Örgütü'nün (OECD) bugün 2017 yılı için öngördüğü yüzde 3.4 beklentisinden daha da yüksek olacağını söyledi. Şimşek Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "OECD, Türkiye için 2017 büyüme tahminini yüzde 3.4'e yükseltti; gerçekleşme daha yüksek olacak, reformlarla yüzde 5 olası" dedi.

OECD bugün yayımladığı ekonomik görünüm raporunda küresel ekonomide bu yıl için büyüme beklentisini Mart ayındaki yüzde 3.3 düzeyinden yüzde 3.5'e yükseltti. OECD Türkiye için 2017 ve 2018 büyüme beklentisini ise sırasıyla yüzde 3.4 ve yüzde 3.5 olarak açıkladı.