Zeynep GÜRCANLI, Turgut ERAT, Ömer ULUHAN / sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor. ‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor.  25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün dokuz günü geride kaldı. Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nün 10. gününe saat 10.00'da Köroğlu Tesisleri'nden başladı. Yaklaşık 2 kilometreyi bulan korteje TEM otoyolundan geçen araçlarda bulunan vatandaşlar, sevgi gösterilerinde bulundu. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun bayramın 1. günü programı da belli oldu.

[old_news_related_template title="Gökmen ve Mediha da burada olmalı" desc="Soruşturmacı Gazeteci Uğur Dündar, “Adalet Yürüyüşü”nün 9’uncu gününde Bolu’da korteje katıldı. Yürüyüşün Türk demokrasisi açısından önemine işaret eden Dündar, “Adalet herkese gerekli” vurgusu yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/01ugurbey30cm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/gokmen-ve-mediha-da-burada-olmali-1907216/"]

10. GÜN DE TAMAMLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başlattığı yürüyüşün 10. gününü tamamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşünün 10. gününe bu sabah saatlerinde Köroğlu mevkisinden başladı. Sabah saat 10.00'da başlayan yürüyüş 18.00 itibariyle sona erdi.

1

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler gün boyunca 21 kilometrelik yolu kat etti. Kılıçdaroğlu, 7 kilometrelik yürüyüşün ardından ilk molayı Çaydurt köyü yakınlarında verdi.

54

İkinci molayı Susuzkınık köyü yakınlarında veren CHP lideri, geceyi de Bolu girişinde bulunan TIR Parkı'nda geçirecek.

3

Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekillerinin yanı sıra, 20'ye yakın avukat, eşi Selvi Kılıçdaroğlu da eşlik etti.

2

BAYRAMIN 1. GÜNÜ ŞEHİT AİLELERİYLE BAYRAMLAŞACAK


Kemal Kılıçdaroğlu, Karacaağaç Mahallesi camiinde bayram namazı kılacak, namazın ardından camiide bayramlaşma gerçekleştirilecek. Bayramlaşmanın ardından kahvaltı yapacak olan kortej, kahvaltıdan sonra konaklama alanına dönüp, 15 Temmuz şehidi ailesi ve Güney Doğu şehidi ailesiyle bayramlaşacak. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bayramlaşma merasiminin ardından Adalet Yürüyüşü'ne devam edecek. Bayramın 1. günü yürüyüşe ara verme kararını gözden geçiren Kılıçdaroğlu ve ekibi yürüyüşe devam etme kararı aldığı öğrenildi.

kk-5CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününe başlamadan yaptığı açıklamada, “Bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. ‘Adalet Yürüyüşü’ bayrama ayrı bir anlam katacaktır” dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 10’uncu gününe, geceyi de geçirdiği Bolu’nun Afşar Köyü’ndeki kamp alanından başladı. Yürüyüş öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bayram mesajı verdi. ‘Adalet Yürüyüşü’nün, bayrama ayrı bir anlam katacağını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

 

"Yürüyüşün 10'uncu günündeyiz. Yürüyüşümüze katılan gruplar, sanatçılar, sporcular, sade vatandaşlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mübarek Ramazan'ın son günü dolayısıyla yarın bayram olacak. Tüm yurttaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Bayramların, bizim için şöyle bir özelliği var. Özellikle dini bayramların, dini bayramlarda hep bir araya geliriz. Küskünlükleri sona erdiririz. Kardeşçe bir arada oluruz. Oturur sohbet ederiz. Sabah oturur kucaklaşırız. Dolayısıyla bayramın memlekete huzur, barış, esenlik getirmesini istiyorum. Gerginliklerden Türkiye, çok acılar çekti çekiyoruz. Gerginliklerden de kurtulabileceğimiz bir Türkiye umut ediyorum. Bu yürüyüşün adalet yürüyüşü olması bu açıdan da çok önemli. Bayrama ayrı bir anlam katacaktır adalet yürüyüşü. Buna da özellikle önem verdiğimi ifade etmek isterim. Gerilen, kutuplaşan söylemlerle bir Türkiye'den söz etmek hoşuma gitmiyor. Birlikte yaşayan, uygarca tartışan, bir araya gelebilen bir Türkiye hepimizin ortak özlemi. Bu yürüyüşün temel amacı da o"

[old_news_related_template title="'Adalet Yürüyürüşü' 10. gününde" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 gün önce Ankara’dan İstanbul’a başlattığı adalet yürüyüşüne bugün Bolu'da devam etti. Bir çok vatandaşın destek verdiği yürüyüşe İstanbul Barosu avukatları da eşlik etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/adalet-yuruyusu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyurusu-10-gununde-1907838/"]




Mısır'daki idamlara da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mısırlı yöneticilere seslenerek, şunları söyledi: "Bu bayram ve Ramazan süresince beni derinden üzen bir başka olay daha var. Mısır'daki idamlar. Siyasi idamların hiçbir topluma, hiçbir yarar getirmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Özellikle Türkiye bunu yaşadı. Türkiye, bu konuda büyük acılar çekti. Bir dönem idam ettiğimiz siyasileri sonra andık, kucakladık; meydanlara, barajlara, yollara, okullara isimlerini verdik. Bir anlamda yaptığımız haksızlığı gidermek için; ama ölen geri dönmüyor. O nedenle Mısır'daki yöneticiler ve kardeş Mısır halkına seslenmek isterim. Yarın bayram ve dolayısıyla idamların topluma bir yarar getirmeyeceğini eğer görmek istiyorsanız dönüp, Türkiye'nin tarihine bakın. Biz, bu bayramların bütün İslam alemi için barış, kardeşlik ve huzur getirmesini isteriz. Bütün İslam dünyasında kan akıyor ve gözyaşı var"

foto-adalet

TEM OTOYOLU'NDAN SEVGİ GÖSTERİLERİ


Adalet Yürüyüşü D-100 karayolu üzerinden devam ederken, D-100'ün TEM otoyoluna yaklaştığı noktalarda TEM'deki vatandaşlar, tatil nedeniyle aksayan trafikte Kılıçdaroğlu ve korteje sevgi gösterisinde bulunuyorlar.

tem

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NDE 9. GÜN


Yürüyüşün dünkü 9. gününde Sözcü yazarı duayen gazeteci Uğur Dündar da yürüyüşe gelerek korteje destek verdi. Tarihi yürüyüşe ilişkin konuşan Dündar "Siyasi bir aidiyeti yok bu yürüyüşün. Genç kuşaklar bu yürüyüşün anlamını daha iyi anlayacak. Başında bir siyasetçi var ama siyaset yapmıyor. Burada egoların sıfırlanması lazım. Demokrasi ve adalet herkese lazım" diye konuştu.

ugur-2

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 9. gününde, geceyi geçireceği Bolu'nun Afşar Köyü, Gidiriş Mahallesi Köy Konağında vatandaşların daveti üzerine iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da eşlik etti. Afşar köyü sakinleriyle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından dinlenmek üzere  kamp alanındaki karavanına geçti.

kk-1

[old_news_related_template title="Uğur Dündar'ın 'yürüyüş' anısı" desc="'O zamanlar böyle yürüyüş ayakkabısı filan yok. Ayakkabılar sert, çok sıkı. Vurmuş ayaklarımızı. Eve döndüm. Babam da başkomiserdi. Ayakkabıları gördü. Memur adam. 'Ne bu ayakkabıların hali' dedi. Çıkardım ayakkabıları, ayaklarım kan içinde... Bir hafta terlikle gezdim...' Adalet Yürüyüşü'ne katılan Uğur Dündar'ın gençlik anısı dinleyenleri gülümsetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/ugur-dundar-zeynep.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ugur-dundarin-yuruyus-anisi-1906690/"]

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde sekizinci gün" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun 'Adalet Yürüyüşü' dün de devam etti, Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu 'Sayın Bahçeli açıklama yapıp eleştirmiş. Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir. Bana göre Hükümet Sözcülüğüne de soyunabilir. Ben hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya'yla konuştum ne de Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönemde gazete ilanlarına bakın. O kime teşekkür etmiş ortada' dedi. Yoğun yağmur ve fırtına altındaki yürüyüşün sekizinci gün etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. CHP lideri geceyi burada kurulacak kampta geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk8.gun880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-sekizinci-gun-1904636/"]

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde dokuzuncu gün" desc="Sağanak yağmur ve fırtına altında geçen tarihi yürüyüşün dünkü etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. Dokuzuncu gün etabı da saat 09:00'da başladı. Korteje bugün Türk Tabipler Birliği de destek veriyor. Korteji Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu 'Onuncu Yıl' marşı ile karşıladı. Saat 17:30 - CHP lideri yürüyüşün bugünkü etabında 21 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, Bolu Gerede yolu üzerinde bulunan Köroğlu Tesisleri yanındaki alanda konaklayacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk-487-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-dokuzuncu-gun-1906044/"]