MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye'de 15 Temmuz vahşice yapılmış olan bir darbe girişimidir. Vahşidir, acımasıdır. Burada bir gecikme olmaz. Böyle bir darbe teşebbüsünün bütün yan tesirleri de başta olmak üzere etkisini ortadan kaldırabilmek için Olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü hal kapsamına dahil edilmiş olan unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü hali demokrasiye karşıt, özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz'un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli" dedi.

Bahçeli, CHP'nin başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne ilişkin, "Türkiye'yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi, kalan süre içerisinde kendisine çeki düzen vermelidir. Sözlü, sazlı adalet arayışıyla Türkiye'nin Ankara'dan İstanbul'a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bahçeli,  törende yaptığı konuşmada gündemi değerlendirerek, "Bir bayrama daha erişmiş bulunuyoruz. Bayrama gelirken ülkemiz, çok önemli iç ve dış tehdit ve tehlikeler ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimiz acı dolu, geleceği ile ilgili karamsar bir ortamda ne olması gerektiğini Türkiye nereye gidiyor? düşüncesini anlamaya çalışmaktadır. Bu sebeple bayramımız acı ve hüzün dolu bir bayram olarak dikkat çekmektedir.15 Temmuz'dan bu yana 347 gün geçmiştir. 15 Temmuz'a bugünden baktığımızda 20 gün vardır. Bu süreç, Türkiye için çok ciddi kaos, karmaşa, kamplaşma ve bunalım süreci olarak dikkat çekmiştir. Özellikle bu süreçte PKK denilen bu kanlı terör örgütünün Güneydoğu Anadolu'da ilçe ve mahallerde hendek terörü ile katliamlar yaptığı gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır. Başta TSK olmak üzere emniyet güçlerimiz Güneydoğu Anadolu'nun il ve ilçelerinde, mahallerinde katliam yapan bu terör örgütünün kökünü kazımış şimdi de temizleme aşamasına gelmiştir. Bu önemli bir süreçtir. İkinci olarak 15 Temmuz'da Türkiye çok ciddi bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kalmıştır" diye konuştu.

"İÇ TÜZÜK ÜZERİNDE BİR UZLAŞI SAĞLANARAK PARTİLER ARASINDA DİYALOG KURMAK SURETİYLE GERÇEKLEŞTİRİLMELİ"

16 Nisan referandumuna ilişkin Bahçeli, "Önemli bir kilometre taşıdır. Bundan sonra da bu yönetim sistemindeki değişikliğin toplum hayatımıza uygulanabilirliği tartışılmalı. TBMM'nin verimli ve etkin bir çalışmaya geçebilmesi için iç tüzük üzerinde bir uzlaşı sağlamak suretiyle partiler arasında bir diyalog kurma suretiyle gerçekleştirilmeli ve bunun yanında da uyum yasalarına da öncelik verilmelidir. TBMM, verimli ve etkin bir çalışmaya geçebilmesi için iç tüzük üzerinde bir uzlaşı sağlamak suretiyle partiler arasında diyalog kurmak suretiyle gerçekleştirilmeli. Bütün bunlar yapılırken PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmalı, gevşetilmeli.  Bir yıla yaklaşan süreçte hala tespit, teşhis konularında çaba sarf ederken Türkiye'de çok şeyler olmaktadır.  Bunlara da dikkat etmek lazım" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE'DE 15 TEMMUZ VAHŞİCE YAPILMIŞ OLAN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR BURADA BİR GECİKME OLMAZ"

15 Temmuz darbe gişirimine ilişkin Bahçeli şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de 15 Temmuz vahşice yapılmış olan bir darbe girişimidir. Vahşidir, acımasıdır. Türk devletini ve milletini yok etmeye hedeflemiş olan bir darbe teşebbüsüdür. Burada bir gecikme olmaz. Böyle bir darbe teşebbüsünün bütün yan tesirleri de başta olmak üzere etkisini ortadan kaldırabilmek için Olağanüstü hal uygulamasına geçilmiştir.

OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASI DEVAM ETMELİDİR

Olağanüstü hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü hal kapsamına dahil edilmiş olan unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü hali demokrasiye karşıt, özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz'un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli. Ne düşünüyorsa onu açıkça söylemeli fakat Olağanüstü hali bahane ederek, 15 Temmuz ve vahşiliğine örtülü olarak sahip çıkmamalıdır.

15 TEMMUZ GERÇEKLEŞSEYDİ A'SINDAN KİM BAHSEDECEKTİ?

15 Temmuz gerçekleşseydi, Türkiye parlamento kalacak mıydı? 15 Temmuz gerçekleşseydi adaletin A'sından kim bahsedecekti? Hangi adalet uygulanacaktı? O zaman böyle bir adalet için yürümenin hedefi neresi olacaktı? Maltepe mi, Ankara Başkentimiz mi olacaktı? Bunları da hep beraber dikkate almak lazım."

"CHP KENDİSİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR. SÖZLÜ, SAZLI ADALET ARAYIŞIYLA GÖSTERİ YAPMAYA GEREK YOKTUR"

CHP'nin başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne değinen Bahçeli, "Türkiye'yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi, kalan süre içerisinde kendisine çeki düzen vermelidir. Sözlü, sazlı adalet arayışıyla Türkiye'nin Ankara'dan İstanbul'a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur. Bu anlayışla MHP hassasiyetini korumaktadır. Önce ülkem ve milletim sonra partim anlayışı ile doğruları söylemekte gerekli uyarıları yapmaktadır. Uyarılara dikkat çekmek istemiyorlarsa kendilerinin bileceği bir iştir. Fakat kaos, kargaşa, kriz, kumpas bunlara yaramayacaktır. Bunu da herkes bilmelidir. Önümüzdeki günlerde Türk milletinin istikrarı, huzuru demokrasisi ve normalleşme sürecini dikkate alan çalışmalara yürüyecekleri yerde Meclis'e gelmek suretiyle katkı sağlamaları tavsiyemiz olur" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU 3 ODA NASIL TANZİM EDİLMİŞ, KİMLER İÇİN TANZİM EDİLMİŞ BİR BİLDİĞİ VARSA MİLLETİ İLE PAYLAŞSIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstererek yaptığı açıklamaları değerlendirmesi istenen Bahçeli, "Bunun yorumlanacak bir tarafı yok. 3 oda nasıl tanzim edilmiş, kimler için tanzim edilmiş bir bildiği varsa Bolu Dağı'ndan İstanbul'a doğru giderken milleti ile paylaşsın" diye konuştu.

"TÜRKİYE ALMANYA'DAN DAHA ETKİLİDİRTÜRKİYE İLE OYUN OYNAMAYA KALKMASINLAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın Almanya ziyareti ve iki ülke arasındaki diplomasiye ilişkin bir soru üzerine Bahçeli, "İki devlet arasında yakışık almayan bir tutum olur bu. Türkiye güçlü bir devlettir. Almanya'dan daha etkilidir. O sebeple Türkiye ile oyun oynamaya kalkmasınlar. Geçmiş dönemler hep askıda kalmıştır. Geleceğe bakıyoruz. Gelecekte de Türkiye var. Belki Almanya Avrupa Birliği olmayacaktır" ifadelerini kullandı.  DHA