Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü skandal tasarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı. Tasarıda yer alan “doğum bildiriminin nüfus müdürlüklerine sözlü beyanla yapılması”nın çocuk yaşta evliliklere dair doğumların örtbas edilmesine yol açacağına dikkat çeken Güllü, “Devlet suça ortak oluyor” dedi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:
Tasarı metninin içeriğinde müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ve TC vatandaşlığını evlilik yoluyla alacak kadınlarda aranan genel ahlak uygunluk kriteri, kadınların kazanımlarına vurulmaya çalışılan öldürücü darbelerdir.

04canan20cmELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Tasarıda evde doğum yapıldığında kimlik almak için nüfus müdürlüklerine müracaat edildiğinde sadece beyan üzerine dahi kimlik verilebilmesinin önünün açılması çok vahimdir. Bu yasa tasarısı erken ve zorla evliliklerin, çocuk tecavüzlerinin, taciz ve istismarının ve imam nikahlarının meşrulaştırılmasıdır.

Öldürüldük şehirlerin sokaklarında, tecavüze uğradık otobüslerinde, tekme yedik parklarında, metrolarında ve otobüslerinde, yine dağa kaldırıldık İstanbul’un en işlek sokaklarında ama kıyametimizdir demedik. Açık ve net olarak bu tasarı bizim kıyametimizdir. Bireyini korumayan devlet vatandaş için yok hükmündedir. Bu coğrafyanın kadınları olarak geleceğimizi karartan tasarının çıkmaması için elimizden geleni yapacağımızı tekrar haykırıyoruz.