CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ı kutlayarak başlayan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Sözcü'ye yönelik operasyon, hedefinde ise hükümet vardı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

İnsanların hak aramaları kadar güzel bir şey yok. Eğer siz hak arama kanallarını kapatırsanız insanları sokağa itmiş olursunuz. Biz hakkını arayan herkesin her işçinin, her sendikanın arkasındayız.
Milyonlarca gencimiz işsiz. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Bir ülkede hükümet varsa birinci görevi işsizliği önmelektir. Bugün dört gencimizden birisi işsiz. Ankara'daki beylerin böyle bir derdi yok. 5 milyon gencimiz ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Ne olacak bunlar?
Üretim yok Türkiye'de. Bir rekora imza attılar Türkiye sığır ithalatında Avrupa'nın birincisi dünyanın ikincisi.

Mazot fiyatını yüzde 50 düşüremezler. Zam yapmasınlar ona da razı çiftçi. Sudan'da gittiler 780 bin kilometre arazi kiraladılar.Dünyanın parasını ödediler orada pamuk ve yağlı tohumlar üreteceklermiş.Batman'da bir tablo bir hayırsever her gün 500 ekmeği fakirlere verin diyor. O kuyrukları gördünüz mü gazetelerde televizyonlarda. Binlerce kadın iki ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyorlar. 15 yıldır iktidardasınız.Ramazan ayındayız referandum sırasıdan bir otelde çocukları SMA hastası olan bir grup aile benimle görüşmek istedi.Bu çocukların tedavi edilmesi için gerekiyor. Bu ilacın fiyatı binlerce dolar. O ailelerden birisinin çocuğu

Eymen bebek vefat etti. Sakarya Valiliği kampanya açmış acaba para toplayıp bu çocuk için ilaç getirebilir miyiz? İlaç getirilemedi ve o çocuk hayatını kaybetti. Bu ülkenin Başbakan'ı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı Çin'e Amerika'ya giderken kendi özel arabasını kargo ile götürebiliyor. Ramazan ayındayız hangi din hangi ahlak bunu kabul eder? Ölen çocuğa mı acırsınız bir beyefendinin arabası kargoyla Çin'e Amerika'yı gitsin ona mı acırsınız?Bu lüks ne? Bu 8,5 yaşındaki Eymen bebeğin günahı onların boynuna.

AKP'nin Genel Başkanı Çin'e ve ABD'ye giderken kendi özel arabasını kargo ile götürebiliyor. Ramazan ayındayız, hangi din bunu kabul eder? Hangi ahlak bunu kabul eder. Bu lüks ne? 8.5 yaşındaki Eymen bebeğin günahı onların boynunda. Eğer bir çocuk bir ilaç bulamadı diye, devletin gözleri önünde ölüyorsa, o devletin yönetenleri arabalarını uçakla gönderiyorsa o devlet devlet olmaktan çıkmıştır. Devleti siz böyle inşa edemezsiniz. Bir de bunlar 'biz Müslümanız' diye geçiniyorlar. Batsın sizin Müslümanlığınız. İsraftan kaçınmak Müslümanlığın temel kurallarından biri değil midir?

Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri burada. Öğrenci darbe yapabilir mi? Bu ailelerin paraları yok, parası olanların, adamı olanların tamamı çıktı. Bu öğrencilerin dışarı çıkması mümkün değil. Böyle vicdansızlık olur mu? Sözcü gazetesinin iki değerli elemanı, tutuklanma gerekçeleri "AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın nerede olduğunu bildirmeleri" böyler bir saçmalık olabilir mi? Üstelik saray FETÖ'cü kaynıyor.

SÖZCÜ'YE FETÖ OPERASYONUNA İLİŞKİN


15 Temmuz darbe komisyonu yayınladı, o raporun da 319. sayfasında darbe girişminde bulunanların Erdoğan'ın Marmaris'te bulunduğunu zaten tespit ettikleri yazıyor. Sözcü ve Cumhuriyet inandığı davadan ödün verir mi? Vermez. Bilmedikleri o zaten.

15 TEMMUZ'A İLİŞKİN


Asıl suçlular hala yakalanmış değil. Bu işin siyasi ayağı henüz ortaya çıkmış değil. Arkasını bırakmayacağız, sonuna kadar götüreceğiz. İki cambaz bir ipte oynamaz. Biri diğerini tasfiye etti. 15 Temmuz'u fırsat bilip karşı darbe yaptılar.