Başta; İstanbul, Sakarya, Ankara, Tokat ve Hatay olmak üzere birçok yerde görülen esrarengiz ışık hüzmesi günün en çok merak edilen haberlerinden oldu.

Yurdun dört bir yanında bu ilginç ışığı gören vatandaşlar kameralarına sarılarak video ve fotoğraf çekmeye çalıştılar. Sosyal medyada bunun bir uçağa ait olduğu öne sürülürken bazı paylaşımcılar ise UFO olduğunu iddia etti.

2012'DEKİ GÖRÜNTÜYLE BİREBİR BENZERLİK!


Kuzeyden güneye doğru ilerleyen bu ışık kümeleri ilk kez bu sabah görüntülenmedi. Benzer bir durum 2012 yılının Haziran ayında yaşanmış ve aynı söylentiler o dönemde de kamuoyunda tartışılmıştı.

RUSYA'NIN BALİSTİK FÜZE DENEMESİ


2012'de kaydedilen görüntüler için yapılan birbirinden farklı yorumların ardından işin aslı ertesi sabah ortaya çıkmış ve Rusya'nın "Topol-M model kıtalararası balistik füze" denemesi yaptığı öğrenilmişti. O dönemde de; Türkiye, Kıbrıs, İsrail, Ermenistan, Lübnan ile Kafkaslar’da bu ışık görülmüş ve büyük paniğe neden olmuştu.

 

İŞTE DÜN GECE TÜRKİYE'NİN FARKLI BÖLGELERİNDE GÖRÜLEN O IŞIK


SAKARYA

SAKARYA'da, gece saatlerinde, gökyüzünde oluşan ışık hüzmesi dikkat çekti. Cep telefonu kamerasıyla görüntülenen ışık hüzmesi, bir süre sonra gözden kayboldu.

FOTO: DHA / SAKARYA FOTO: DHA / SAKARYA


İSTANBUL

Sabiha Gökçen 'de Kuzey yönünden güneye doğru görülen ve arka arkaya gelen ışık kümeleri, yaklaşık 2 dakika boyunca net olarak gözle takip edildi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


ANKARA-

"TOZ GİBİ KAYBOLDU"

Ankara Çubuk'ta yaşayan Çetin Durmaz, "Aynı bir deniz anası gibiydi ışık. Işık bir çemberin içindeydi. Sonra görüntüdeki gibi yavaş yavaş toz gibi genişleyerek dağıldı." dedi.

HATAY

Hatay Dörtyol sahilinde çekilen fotoğrafta, bir ışık hüzmesinin deniz üzerinden karaya doğru hareket ettiği görülüyor.

FOTO: DHA FOTO: DHA