İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi Yerleşkesi'ne saat 20.00 sıralarında roketatarlı saldırı düzenledi. İddiaya göre, saldırgan ara sokaklardan geldi. Emniyet'e 200 metre mesafede bir ara sokakta iki aracın arasına giren, terörist LAW tipi tek kullanımlık roketi ateşledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu bloku hedef alan saldırgan amacına ulaşamadı.  Roket Emniyet binasının bahçe duvarına isabet etti. Şans eseri saldırıda yaralanan olmazken bazı binaların camları kırıldı.

 

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıyla ilgili ilk bulgular, eylemi sol terör örgütünün gerçekleştirdiğini ortaya koydu.



LAW SİLAHI

ABD yapımı olan tanksavar LAW silahı tek atımlık olarak kullanılıyor. Omuzdan atılan LAW çok yüksek ısı üretiyor. Atımı yapıldıktan sonra kullanılmayan LAW silahı, Ergenekon sürecinde İlker Başbuğ tarafından da “atıldıktan sonra artık borudur” ifadesiyle gündeme gelmişti.

basliksiz-9

VALİ ŞAHİN'DEN TWITTER'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlen saldırı girişimine ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="AKP il başkanlığına 'Law'la saldırı" desc="İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik LAW silahlı saldırıdan bir saat sonra AKP İl Binası yakınlarında bir patlama sesi daha duyuldu. Olayın AKP İl Binası'na Law'la saldırı olduğu iddia edildi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sur-sondakika-135.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/1634674-1634674/"]

 

Vali Şahin, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir” denildi.



ERDOĞAN SALDIRI GİRİŞİMİYLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırı girişimiyle ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birer telefon görüşmesi yaptı. İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan'dan saldırı girişimiyle ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, emniyet camiasına geçmiş olsun dileklerini de ilettiği kaydedildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: "SALDIRILARI TERÖR ÖRGÜTLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen saldırının terör örgütlerince gerçekleştirildiğini kaydetti.