Polisi harekete geçiren olay, Esenyurt, Şişli, Beyoğlu, Kartal ve Kağıthane ilçelerinde bulunan aynı kargo şirketinin 6 ayrı şubesinde yaşandı. İddiaya göre şubelere giderek farklı firmalara gelen elektronik cihazları, sahte firma kaşe ve fatura göstererek alan 2 şüpheli belirlendi. Şüphelilerin ilk olayı Kartal'da meydana geldiği öğrenildi. İddiaya göre Sedat G. (32) ve İrfan Ç. (30) 19 Mayıs 2017 günü kargo şirketinin şubesine gitti. Kendilerini elektronik cihazları satışı yapan bir firma yetkilisi olarak tanıttı. Kendilerine ait kargo olduğunu belirten şüpheliler, söz konusu firma adına düzenledikleri sahte kaşe ve evrakları göstererek kargo çalışanlarını ikna ettiler. Ardından firmaya ait kolileri alarak kargo şubesinden ayrıldılar.
2

450 TELEFON


Şüpheliler aynı yöntemle 6 ayrı dolandırıcılık yaparak 450 adet cep telefonu, 9 drone ve çok sayıda cep telefonu aksesuarı ele geçirdi.

TUTUKLANDILAR


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri Sedat G. ile İrfan Ç.'yi Esenler'de gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 306 adet cep telefonu ele geçirildi.Asayiş Şube deki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sedat G. tutuklanırken İrfan Ç. ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.
(SÖZCÜ)