İzmir'de Bayraklı'da bulunan adliyenin  hakim ve savcıların kullandığı C kapısı yakınlarında iki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda biri polis biri adliye çalışanı iki şehit, 9 yaralı olduğu öğrenildi. Bombalı araçla düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışma sırasında saldırıyı düzenleyen 3 teröristten 2'si öldürüldü.

Hain saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin... Hain saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin...


YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

İzmir Adliyesi önünde PKK'lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısında yaralanan avukat ve adliye personeli Bülent Karagöz, Funda Işık, Cansu Güler, Gökhan Mertol ve Feride Karamıkoğlu ile polis memuru Oğuzhan Batuhan Atik, vatandaşlardan Nadire Ayçiçek, Sibel Avcı, Ersoy Kaya'nın hastanelerde tedavisi sürüyor.

Kaçan 1 teröristin aranmasına devam edildiği açıklandı. Öldürülen teröristlerin bulunduğu alana kimse yaklaştırılmıyor. Bomba imha ekipleri teröristlerin üzerinde bulunması muhtemel bomba düzeneklerine yönelik inceleme yapıyor. Saldırı sonrası geçici yayın yasağı getirildi.

basliksiz-1

İZMİR VALİSİ'NDEN TERÖR SALDIRISI AÇIKLAMASI

İzmir Valisi Erol Ayyıldız terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Vali Ayyıldız, saldırıda biri polis biri de adliye çalışanı olmak üzere 2 şehit olduğunu ve saldırıdaki ilk bulguların PKK'nın gerçekleştirdiği yönünde olduğunu ifade etti.

izmir-patlama

AKP'DEN İLK YORUM

İzmir'de meydana gelen terör saldırıyı AKP İzmir milletvekili Nükhet Hotar değerlendirdi. Hotar, 'Provokasyona gelmeyin' dedi. İşte Nükhet Hotar'ın ifadeleri: "İzmirlilerden provokasyona gelmemelerine ve bu hainlere fırsat vermemelerini rica ediyorum. En büyük duamızın yaralılarımızın bir an evvel iyileşmesi yönünde. Patlamadan yaklaşık 1 saat önce “İzmir'de neden patlama olmuyor” şeklinde tweetler atıldığını görüyorduk. Türkiye üzerine kurulan tuzakların farkında olmalıyız.

basliksiz-1

İzmir Valisi'nin ardından açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Başsavcısı, "Şehit olan polis için, "Adliye önünde 8-10 yıldır trafiği tanzim eden sevdiğimiz bir arkadaşımızdı" dedi.

İzmir Valisi Ayyıldız, öldürülen teröristlerin çantasında roketatar ele geçirildiğini söyledi. İzmir Valisi Ayyıldız, öldürülen teröristlerin çantasında roketatar ele geçirildiğini söyledi.


ZABIT KATİBİNİN KIZ KARDEŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Çatışmada şehit olan zabıt katibi Musa Can'ın kız kardeşi adliyeye gelerek, görevli polislere "Ağabeyimden haber alamıyoruz. Onu merak ettim" diye sordu. Polislerin "Başınız sağ olsun" demesi üzerine şehidin kız kardeşi sinir krizi geçirdi ve ambulansla hastaneye götürüldü. Patlamada zarar gören araçlar, çekicilerle olay yerinden kaldırıldı.

basliksiz-1

ACI HABER BABASINA SÖYLENMEDİ

İzmir Adliyesi'deki terör saldırısında çatışmaya girdiği bir teröristi öldüren ve kendisi de şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in, babası Mehmet Zeki Sekin'in dün (çarşamba) Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji servisinde ameliyat olduğu öğrenildi. Baba Sekin'in, halen hastanede gözetim altında tutulduğu ve oğlunun şehit olduğu haberinin henüz kendisine verilmediği bildirildi.

DİKKAT ÇEKİP ADLİYEYE Mİ SALDIRACAKLARDI?

İzmir Adliyesi’ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. İzmir Baro Başkanı'nın verdiği bilgilere göre aynı dakikalarda adliye içinde de hareketli anlar yaşandı. Teröristlerin bombalı araçla dikkat çekip adliye içinde saldırı planlanmış olduğu ihtimali konuşuluyor.

BÖLGEYE TRAFİK AKIŞI KESİLDİ

Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Giriş ve çıkışları kontrol altına alan polis, siyah montlu, beyaz bereli ve 1,65-1,70 metre boyundaki bir şüpheliyle ilgili çalışma başlattı. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerin yakınında şüpheli bir paketin daha olduğu öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Patlama nedeniyle çevredeki çok sayıda araçta hasar meydana geldi. Adliye çevresi güvenlik çemberine alınmış durumda.

GÖRGÜ TANIĞINDAN ÇARPICI SÖZLER

Bir görgü tanığı "Biz arabayla köşeyi dönüyorduk. Arkamızdaki araba patladı. Biz aracın içinden dışarı attık kendimizi. Kapıdan inince patlama gerçekleşti. Bizim emniyet güçlerimiz canlı bombaya ateş etti" dedi.

İZMİR BARO BAŞKANI: TÜM SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, adliye önündeki terör saldırısı sonrası yaralananları, tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti. Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Özcan, yaralıların durumuyla ilgili şunları söyledi:

"Yaralılardan avukat Bülent Karagöz, ameliyat oldu. Durumu iyi, hayati tehlikeyi atlattı. Diğer yaralı adliye çalışanları Funda Işık, Cansu Güler ve Gökhan Mertol’un da hayati tehlikesi yok. Yaralıların tedavisi sürüyor. Ben olay anında adliyede değildim, yakın bir yerdeydim. 15 gün önce İzmir sosyal medyada hedef gösteriliyordu. ’Neden patlama olmuyor’ deniyordu. Tekrar benzer paylaşımlar olduğu bilgisini aldım. Ülke çapındaki tüm savcıları göreve çağırıyorum."

Öte yandan, yaralılardan Bülent Karagöz’ün, Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı olduğu öğrenildi.

KOCAOĞLU ADLİYEYE GELDİ

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da terör saldırısının gerçekleştiği İzmir Adliyesi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Kocaoğlu, Adliye’den ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Terörü lanetliyoruz. Terör İzmir’de, İzmir Adliyesi’nde de hain yüzünü gösterdi. Bir polisimiz ve bir adliyle görevlisini şehit verdik. Polisimizin fedakarca çarpışması, hayatını feda etmesi adliyemizi İzmirimizi çok büyük felaketten kurtardı. Aziz hatırası önünde hem kendim hem İzmirliler adına eğiliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Her zaman söylüyorum. Birlik beraberlik içinde olmadığımız müddetçe, küçük hesapları bir kenara bırakmadığımız, içerden dışarıdan çıkar odaklarının etkisinde kaldığımız müddetçe terörü yenemeyeceğiz. Biz hep birlikte 80 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı terörü yenmek istiyoruz. Bunun için uğraşıyoruz İzmirliler ve Ulusumuzun başı sağolsun" dedi