MHP Genel Başkan Adaylığını açıkladıktan sonra MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun referandumda neden 'hayır denilmesini' anlatmak için düzenlediği toplantının bir grup MHP'li tarafından basılması tepki topladı.

 

Ümit Özdağ, yaşadıklarını SÖZCÜ'ye şöyle anlattı: "Toplantı öncesinde bizi korumakla görevli polislerin yetkilileri havanın gergin olduğunu, olay çıkabileceğini, böyle bir durumda bizi güvenlik nedeniyle bizi arka kapıdan çıkaracaklarını söylediler. Bunu kesinlikle reddettim, arka kapıdan çıkma gibi bir konunun sözkonusu olamayacağını söyledim. Mersin'den bizi korumak için gelen polisler görevlerini yaptı ama Silifke Emniyeti'nin açık bir ihmali var. Salonu basmak isteyenlere adeta yol verildi ve olaylar sırasında bizim güvenlik nedeniyle salondan dışarı çıkarıldığımız, olaylar yatıştıktan sonra tekrar salona geldiğimiz söyleniyor. Bunların gerçekle ilgisi yok, olay sırasında salondan hiç ayrılmadım. Yerimizden de kalkmadık.

 

"İÇİŞLERİ BAKANI DA SÖYLEDİM"

Böyle bir saldırı olabileceğini bekliyorduk. Sürekli bu konuda tahrikler de var. Silifke'de yaşadığımız olay üzerine Silifke Emniyeti'nin tutumunu, salonu basanlarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'yla konuştum. Kendisini olayı anlattım, polisin tutumunu da belirttim. Bakan konuyla yakından ilgileneceğini söyledi. Bu tür olaylar bizi yolumuzdan döndürmez. Çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam edeceğiz.

YUSUF HALAÇOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

 

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da konuşmasında, Allah'ın verdiği aklın kullanılması gerektiğini söyledi. Halaçoğlu, "Bizler de bu yüzden buradayız. Birileri tutmuş şöyle söylüyor. O sürahidir. Size soruyorum elimde gördüğünüz bu pet şişe sürahi midir? İşte akıllı insan bunu söyler. Ben elimdeki şişeyi saklıyorum ve size diyorum ki ben gördüğüm için siz kabul edin, ona ne dersiniz, hayır" diye konuştu.