Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul genelinde önceden belirlenen onlarca adrese Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

KAYNAK HOLDİNG'E VE ONA BAĞLI ŞİRKETLERE DE OPERASYON


Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 2 yıl önce kayyum atanan Kaynak Holding'e bağlı şirket, vakıf ve derneklerin üst düzey yöneticilerine yönelik operasyon gerçekleştirdi. Polisin, holding bünyesinde faaliyet gösteren 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğin eski idarecilerinin de aralarında olduğu 128 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararı kapsamında 7 ilde 103 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonlarda zanlılardan 39'unun yakaladığı bildirildi.

Söz konusu şüphelilerden 14'ünün aynı örgüt kapsamında önceki soruşturmalardan dolayı tutuklu bulunduğu kaydedilirken, 11 şüphelinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirilmek için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ve Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanedeki işlemlerin ardından şüpheliler Fatih Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

ADANA'DA 20 GÖZALTI


Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından FETÖ/PDY’ye yönelik Adana, Bursa, Niğde ve Karaman’da daha önceden belirlenen 29 adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı.Operasyonda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında, FETÖ’nün iletişim ağı olan ‘Bylock’ kullananlarında olduğu öğrenildi. Öte yandan, firari olan 9 kişinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA'DA KHK İLE KAPATILAN OKULLARDA ÇALIŞANLARA OPERASYON


Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet yapılanması soruşturması kapsamında Muğla merkezli 24 ilde 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör örgütüne mensup olan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan okullarda çalışanlardan Bylock kullananlara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 24 ilde 49 şüpheli hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

KONYA'DA TSK'NIN MAHREM ABİLERİNE TUTUKLAMA


Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan örgüt üyesi rütbeli askerleri yönlendiren 'Mahrem asker abileri' olarak nitelendirilen haklarında yakalama kararı çıkan 115 kişiden 37'si gözaltına alındı. Şüphelilerden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 28 şüpheli serbest bırakıldı.

DHA-İHA