İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Mücadele Şube Müdürlüğü, ünlü suç örgütü lideri Sedat Şahin'in yakalanması için bu sabah düğmeye bastı. Sarallar ve Şahinler arasındaki çatışmalarla adı sık sık gündeme gelen ünlü suç örgütü liderinin yakalanmasına giden süreç geçtiğimiz hafta başladı. İddiaya göre, İstanbul Polisi Şahin'in eşiyle görüşeceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Şahin'in eşini takibe alındı. Takip, Örümce Mahallesi Turumpçu Caddesi'ndeki çiftlikte son buldu. Şahin'in eşi çifliğe girince, ünlü suç örgütü liderinin burada saklandığı anlaşıldı. Organize Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu bilgiyi İl Emniyet Müdürü Dr.Mustafa Çalışkan dışında kimseye aktarmadı. Beykoz'daki adrese baskın için hazırlık yapıldı.

 

ÇOK SAYIDA SİLAH BULUNDU


Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polislerine sabah saatlerinde Beykoz'da bir çalışma olacağı bildirildi. Göreve çağırılan ekipler erken saatlerde Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Organize Polisi Beykoz'a ulaştığında ekiplere operasyon içeriği anlatıldı. Daha sonra çiftliğin etrafı sarıldı. Adrese düzenlenen baskınla Sedat Şahin ve 2 adamı gözaltına alındı. Adreste başlatılan aramalarda 2 adet LAV, bir adet kaleşnikof ve 20 tabanca ele geçirildi.

FOTO:DHA - Sedat Şahin'in gözaltına alındığı çiftlikte polisin çalışması sürüyorb FOTO:DHA - Sedat Şahin'in gözaltına alındığı çiftlikte polisin çalışması sürüyorb


Aramaların sürdüğü villanın Şedat Şahin'e ait olmadığı öğrenildi.  Şahin'in bu villayı suç örgütünün üssü olarak kullandığı iddia edildi.