Beklenen yağmur başladı, Türkiye batıdan giriş yapan yağışlı ve serin havanın etkisi altına girdi. Hava sıcaklıkları aniden düştü, mevsim normallerinin altına inen hava sıcaklıkları İstanbul'da 6-9 derece arasında hissedilecek. İşte AKOM ve Meteoroloji'nin kuvvetli yağmur ve sel uyarısı yaptığı iller ve bölgelerimiz. İstanbul'un 5 günlük hava haritası...

AKOM UYARDI!

akom-uyari-metni-son dakika

AKOM'un uyarısına göre; Aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin gün boyu devam etmesi beklenirken, yağışların yaırn sabah saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının bugünden itibaren etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte kademe kademe azalarak 6 ila 9 dereceler civarına gerileyeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN'A İLK KAR YAĞDI

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde yılın ilk karı Akdağa düştü. Bu sene havanın geç soğumasıyla beraber Çelikhan’ın en yüksek noktası olan Akdağ’a yağmurun ardından ilk kar düştü. Yağan karla beraber ilçe merkezindeki hava sıcaklıklarında ise düşüş gözlendi.

HAKKARİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Hakkari’de lapa lapa kar yağışı etkili olurken, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu.  Akşam saatlerinde başlayan yağmur, sabah yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezi beyaza bürünürken, kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise aldıkları şemsiyelerle kendilerini korumaya çalıştı. Bir taraftan sis, diğer taraftan kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde hayat adeta durma noktasına geldi. Hakkari’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu belirtildi. Yoldan geçen vatandaşlar ise “Kar berekettir” diyerek, yağışların sevincini yaşadıklarını ifade ettiler.

hakkari-kar

YAĞIŞLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji'nin verilerine göre İstanbul'da yağmur yağışı çarşamba sabahından itibaren yurdu terk edecek, cuma gününe kadar yağmur ülkenin büyük bir kısmını terk etmiş olacak. Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

20-11-5-gunluk-turkiye

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, batı ve kuzey kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli (21-50 kg/sa) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım ve hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Antalya Körfezi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneydoğu yönlerden, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden soba zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL'UN GÜN İÇİNDEKİ SICAKLIK DEĞERLERİ

20-11-istanbul

İSTANBUL'UN 5 GÜNLÜK SICAKLIK DEĞERLERİ

20-11-istanbul-5-gunluk

[old_news_related_template title="Son dakika haberi.. Aşırı yağıştan ev çöktü! Ölü ve yaralılar var" desc="Son dakika haberi.. Batman'da aşırı yağıştan dolayı kerpiç bir ev çöktü! Enkaz altında kalan İbrahim Azrak hayatını kaybetti, aynı aileden 6 kişi de yaralandı. Göçük altında kalan çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvan da telef oldu. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kozluk İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/resimid_4232105-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-haberi-asiri-yagistan-ev-coktu-olu-ve-yaralilar-var-2097131/"]