Merhum gazeteci Savaş Ay'ın 1990'lı yıllara damgasını vuran haber programı A Takımı'nın bir bölümünde o dönemki sağlık sistemi masaya yatırılmış ve zamanın SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu da canlı yayına katılarak eleştirilere yanıt vermişti. A Takımı'nın bu bölümü yaklaşık üç yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılmaya başlanmış ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirmek için ekrana getirilir olmuştu. İşte yayın hakkı ATV'ye ait olmasına rağmen bu haber bandı dün geceki Show TV-Habertürk ortak yayınında 'ilginç bir şekilde' kullanıldı.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ ATEŞ HEMEN ARŞİVDEN ÇIKARDI!


Dün akşamki özel yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasayı anlatırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenmeye başladı. A Haber'de yayımlanan söz konusu propaganda bandına değinen Erdoğan "belki sizin arşivinizde de vardır" diyerek topu programın sunucusu Veyis Ateş'e attı. Ateş de Erdoğan'ın bu talimatına "Evet efendim var. Hemen ekrana getirelim" diye yanıt verdi. Söz konusu görüntüler de, program stüdyodan değil Ak Saray'dan naklen yayımlanmasına rağmen, hemen 'arşivden' çıkarılarak ekrana getirildi.

SES KAYDI DA HAZIR!


Bu arşiv performansından dakikalar sonra benzer bir sahne daha yaşandı. Erdoğan, yine Kılıçdaroğlu'na bu kez bir radyo programında yaptığı dil sürçmesi ile yüklendi. Cumhurbaşkanı'nın, CHP liderinin "Cumhurbaşkanı-parti genel başkanı örneği yerine Cumhurbaşkanı-Başbakan örneği vermesini" ti'ye aldığı saniyelerde araya giren sunucu Ateş "efendim bu ses kaydı da hazır. İsterseniz bir dinleyelim" dedi.
Ateş'in uyarısı ile arşivden hemen çıkarılan söz konusu kayıt da canlı yayında derhal ekranlara getirildi. Veyis Ateş'in bu arşiv performansı özellikle sosyal medyada geniş yankı buldu.