Kendisi gibi KHK sonrası görevine son verilen Nuriye Gülmen'le açlık grevine başlayan Semih Özakça kimdir? Semih Özakça neden gözaltına alındı?

SEMİH ÖZAKÇA KİMDİR?

Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olan Semih Özakça, OHAL kapsamında çıkarılan 29 Ekim 2016 tarihli KHK sonrası öğretmenlikten ihraç edildi.

Kendisiyle benzer kaderi paylaşan akademisyen Nuriye Gülmen'in 9 Kasım 2016'da başlattığı açlık grevi eylemine destek veren Özakça, Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde kaybettiği işine geri dönmek için açlık grevine başladı.

SEMİH ÖZAKÇA GÖZALTINA MI ALINDI?

Karar Hükmünde Kararname sonrası işlerinden atılan ve açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, polis tarafından ''DHKP-C adına faaliyet yürütmeye devam ettikleri'' gerekçesiyle gözaltına alındılar ve çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar.

[old_news_related_template title="Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için tutuklama kararı!" desc="KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için açlık grevi yapan ve Ankara'da evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/basliksiz-1-403.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-nuriye-gulmen-ve-semih-ozakca-icin-tutuklama-karari-1865927/"]