Bu nedenle pişirme yönteminin doğru uygulanması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Işın Sayın, yumurtanın neden bu kadar değerli bir besin maddesi olduğunu şöyle anlattı:

'Yumurta kolinden zengindir ki; kolin beyin sağlığı için vazgeçilmezdir. Sarı kısmındaki yüksek A vitamini sayesinde yumurtanın; görme fonksiyonlarını ve bağışıklığı güçlendirici, hücre yenileyici ve kanser önleyici etkisi de yüksektir.
B vitamininden de zengindir ki; bu da saç tırnak, beyin ve cilt için çok değerlidir.'

'En yüksek besin değeri için yumurtayı böyle pişirin'

Ancak birçok besinde olduğu gibi pişirme tekniğinin yumurtadan da ne kadar yararlanabileceğimizi etkilediğini dile getiren Sayın, 'Yumurta toplam 10 dakika ocakta kalmalı ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılmalıdır. Böylece tam pişmiş yumurta elde edilir. Bu yumurta, besin değeri en yüksek yumurtadır' dedi.

'Rafadan veya kayısı olmasın'

'Yumurta tam piştiğinde ise bu istenmeyen kimyasal birleşme önlenir. Yani en sağlıklı yumurta, tam pişmiş yumurtadır. Böylece hem avidin adlı proteinden, hem de biotin adlı vitaminden yararlanabiliyoruz' şeklinde konuştu.