Hastaneye kızı için gitti, hayati bir sorunu olduğunu öğrendi. 70 yaşındaki Doğan Yükseker’in kalbine yerleşmiş iri ceviz büyüklüğündeki tümör, yıllarca ona bir rahatsızlık vermemişti.  Yükseker, “Kızımın koluyla ilgili bir rahatsızlığı için aile dostumuz olan doktorumuza gelmiştik, doktorumuz bana check-up yaptırmamı önerince, hayatımda ilk kez check-up yaptırdım ve kalbimde tümör olduğu ortaya çıktı! Ama ameliyatım çok başarılı geçti, şimdi çok iyiyim” diyor.

"HER AN ÖLÜM RİSKİ VARMIŞ"

Yükseker olayı şöyle anlattı: “Göz ameliyatı olmaya hazırlanan eşim ve iki kızımla check-up yaptırdık. Bir tek benim kalbimde sorun çıktı. Kalbimde tümörle yaşıyormuşum meğer! Yıllarca kalbimden hiç şikayetim olmadı ama hayati riskim yüksekmiş. Önce şok oldum ama şimdi çok mutluyum” derken, şaşkınlığını ve şükranlarını dile getiriyor sık sık. 50 yaşındaki kızı Seher Kaba da “Aynı anda hem anneme göz ameliyatı hem babama ve bana kalp tetkikleri yaptırdık. Babamın kalbinde tümör olduğu ortaya çıktı. Her an ölüm riski altındaymış. Onun hazırlıklarını yaptık, başarılı bir şekilde ameliyatını oldu. Tümörün selim çıkması da bizi çok sevindirdi. Belli bir yaşa gelmiş herkese mutlaka hiç değilse bir kez check-up yaptırmalarını öneriyoruz”.

"ÇOĞU ZAMAN BELİRTİ VERMİYOR"

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fuat Bilgen iki saat süren başarılı bir ameliyatla hastasının kalbini tümörden temizledi. Kalp tümörlerinin kalp hastalıkları içerisinde çok nadir görüldüğünü, çoğu zaman hiçbir şikayet vermediğini, Yükseker’in kalbindeki tümörün tespitinin de büyük bir tesadüf sonucu ortaya çıkarıldığını belirten Prof. Dr. Fuat Bilgen “Kalp tümörleri oldukça nadir görülüyor, doğuştan gelen hücrelerden kaynaklanıyor ama ortaya çıkması, belirgin hale gelmesi ileri yaşları da bulabiliyor. Çoğunlukla hiç belirti vermiyor. Hastamız çok şanslıymış ki tesadüfen check-up sayesinde, eko kardiyografi dediğimiz kalp ultrasonunda iri bir ceviz büyüklüğünde kalp tümörü tespit edildi ve ameliyatla tümörü kalbinden tamamen çıkardık. Bu tümörler saptanmadığı zaman tümörden bir parça koparak tehlikeli damar tıkanıklıklarına, felce yol açabiliyor ya da kalp fonksiyonlarını bozabiliyor, hayati risk oluşturuyor” diyor. Kalp tümörlerinin yaklaşık yüzde 75’inin Doğan Yükseker'de olduğu gibi tıp dilinde ''miksoma'' adı verilen selim yani iyi huylu tümör olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fuat Bilgen, hastasının sağlıklı bir şekilde taburcu olduğunu söylüyor.