Kanada’da yapılan bir laboratuvar araştırması, özellikle kırmızı soğanda bol miktarda bulunan ‘kersetin’ maddesinin kanser hücrelerinin küçülmesini sağladığını ortaya çıkardı. Uzmanlar yakında insanlar üzerinde testlere başlayacaklarını açıkladı.

[old_news_related_template title="Soğan doğramak neden ağlatır?" desc="Soğanı kestiğimiz zaman aynı zamanda soğan hücrelerini de keseriz. Normalde soğan hücreleri içinde yer alan enzimler serbest kalır. Bu enzimlerden birisi olan allinaz (Allium'dan, soğanın latince isminden gelir), daha sonra hücrelerin kesilmesiyle salınan 'Prensco' diye bilinen sülfürlü bileşiklerle reaksiyona girer." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/880sogan-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sogan-dogramak-neden-aglatir-2/"]