Gemini Lake, Intel’in Goldmont Plus mikro mimarisi üzerine kurulu çift çekirdek veya dört çekirdek işlemcilere entegre olacak. Goldmont Plus çekirdeği, şu anki Goldmont’tan fiziksel olarak farklı olmayacak. Öte yandan L2 önbelleği artık iki katına çıkarak 4 MB’a yükseliyor. Intel çipsetinde daha düşük güç çekimi sağlayarak işlem düzeyindeki geliştirmelerin avantajlarından faydalanıyor ve CPU saat hızları arttırılıyor.

Yeni ARM Cortex işlemcileri duyuruldu!


Gemini Lake, daha yüksek bellek saat hızlarına destek sağlayan yeni tek kanallı DDR4 entegre bellek kontrolörü bulunduruyor. Maksimum sistem belleği miktarının ikiye katlayan destekle Apollo Lake’in 8 GB barajı da ortadan kalkacak. Ek olarak 802.11 b/g/n ve Bluetooth 4.0 destekli bütünleşik WLAN kontrolörü de çipin detaylarından.

Çipset, 18 işletim birimine kadar destekle Intel Gen9 mimarisi üzerine kurulu bütünleşik GPU’ya da sahip. Yüksek çözünürlüklü ekranlara hazır olacak GPU, HDMI 2.0 çıkışlarıyla gelecek.
Intel tarafından Gemini Lake’in 2017 yılının dördüncü çeyreğinde resmi olarak duyurulması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Intel 7 nm işlemci üretmeye başlıyor!" desc="Intel 7 nm üretim sürecinde geliştirilecek olan işlemcilerinin üretimine başlayacağını duyurdu. İşlemci mimarilerinin en önemli noktalarından biri olan üretim süreci konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/intel-islemci.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/intel-7-nm-islemci-uretmeye-basliyor-1656077/"]