İlla dikkatinizi çekmiştir. Ülke sürekli bir destan yazma, coşma, kıskandırma, kabına sığmama halinde... Bu kadar fantastik açıklamalardan sonra bir de gerçeklere bakıyoruz, fena çakılıyoruz.
İktidarın tek tutunduğu dal açıklanacak büyüme rakamları... İnananı da var yani... Güzel kardeşim siz hiç mi alışveriş yapmıyorsunuz? Geçen yıldan daha fazlasını alabiliyor musunuz? Eee? O zaman büyüyen ne?

* * *

Yap-işlet-devret gibi ucube bir ekonomik model ile ülke büyüyor gibi görünüyor. Öyle böyle de değil...  İhalelerin bedelleri 18 seneden 39 seneye kadar verilen işletme süreleri boyunca ödenecek. Sen ödeyeceksin, çocuğun ödeyecek, torunun da ödeyecek.
Nasıl ödenecek? Hazine piyasadan borç alacak, garanti ettiği gelirleri şirketlere aktaracak. Haliyle açığı kapatmak için bütün maliyeti vatandaşa yansıtacak. Vergileri artıracak.

* * *

Büyümeyi sahteden canlandırmak için verilen parasal destek, üretimi artırmayıp tüketimi artırıyor. Hükümet yetkilileri bile; “250 milyarlık krediye kefil olmasaydık, parayı dağıtmasaydık, fabrikalar kapanıp, insanlar işsiz kalacaktı!” diyor.
Şimdi para bitti, bu yıl geçti gitti, edilen kârlar bankaların bilançolarını şişirdi. Gelecek yıl ne olacak? Şirketlerin birçoğu makineye bağlı yaşatılıyor. Fişi çekince faaliyeti duracak. İşte o zaman kıyamet kopacak.

* * *

Enflasyon yıllık yüzde 12... Bu ne demek biliyor musunuz? Geçen yıl kazandığın 1000 liranın alım gücü bugün 880 lira... Bir yılda kazandığın paranın yüzde 12’si uçtu, gitti... Fakirleştin...
Lakin araba camı kaplama filmi kadar gündem olmuyor. Saçma sapan bir cam filminin derdi sardı koca ülkeyi... Ne hale gelmişsek, cumhurbaşkanı bile cam filmi muhabbetine dâhil oluyor, talimat veriyor. Enflasyona kimse gıkını çıkartmıyor!

* * *

Peki, enflasyon düşer mi? Düşmez! Dolar çıktıkça samanı bile ithal eden memlekette maliyetler iyice artar, fiyatlar patlar. Orta Vadeli Program’da 2018 için açıklanan ortalama dolar fiyatı 3,71 TL, şimdiden hayallerden öte... Adamların vizyonu zaten buna göre...
Bakın, son 10 yılda iki büyük revizyonla kişi başına gelirimiz yaklaşık 4 bin dolar artış gösterdi. Sanal bir artışa gidildi. Gerçekte öyle bir para cebe mi girdi?

* * *

Düşündün mü hiç, ülke büyüyorsa devletin gelirleri de artıyordur. O zaman neden milleti iliğine kadar vergi ile sömürüyor? 2017 bitmeden 40 milyar liralık vergi zammı paketi niye çıkartıldı?
Size gerçeği söylemiyorlar dostlar! Sadece koltuğu kaptırmamak için bugün daha fazla hayal satmak zorundalar.