Görünüşte tek dolar var, sahibi ABD; rengi, şekli, biçimi, kağıdı, baskısı belli... Aynı dolar Türkiye’ye gelince; sıfatı değişip çeşitleniyor. Banka doları, merkez bankası doları, döviz büfesi doları, uyuşturucu doları, turist doları, terörist doları... Hepsinin alış değeri farklı, satışı farklı.
Ekonomi battı.
Çıkamıyor.
Dolar bir çıkıyor.
Bir iniyor.
Günün sonunda hep çıkıyor. Son 30 gün içinde; 1 dolar: 4 TL’ye dayandı. Dün 3.72’ye kadar düştü. Yarın yine çıkar. Sonuçta elinde dolar tutanlar kazandı,  bozduranlar yitirdi; bu süreçte en kârlı olanlar ise “dondurulmuş dolar sahipleri” oldu.
Evet... Evet.. !
Dolar sıfatlarımız arasına bir de dondurulmuş dolar girdi. En lezzetli dondurma; dolar dondurması oldu.
En çok kazandıran!
Dondurulmuş dolar.
En şanslı işadamı!
Donmuş dolar yalayan!

*  *  *

Futbol topu üzerinden, futbol takımlarında top koşturan futbolcular sırtından, futbol kulüplerinin payından, futbol maçını TV’de seyreden izleyicilerin kesesinden ve parasından “dolar dondurması” yapıldı ve Katarlı zengin işadamına “lezzetle yalasın” diye sunuldu.
İhaleyi kapan!
Dondurmayı yalar!
Süper Lig’de oynayan takımların maçlarını TV’den yayınlama ihalesini Dijitürk kazandı. Dijitürk Türk şirketi olarak kurulmuştu, sahibi Mehmet Karamehmet sıkıntıya girdi. Şirkete el konuldu, sonra Katarlı işadamına (beIN MEDIA) satıldı.
İhale 10 dakika sürmedi.
Katarlı kazandı.
Ancak çok lezzetli dondurma yapıldı! Dediler ki, bu ihalede ortaya çıkan bedel iki eşit parçaya bölünsün. Bir parçası: 250 milyon TL olsun. Diğer parçası 250 milyon dolar olsun.
Niçin iki parça?
Neden çift para?
Eee!
Ekonomik kriz var.
Dolar durmuyor artıyor. Katarlı işadamı doların bu denli artışı karşısında ödeyemez, zorlanır. Ne yapalım? Onun futbol kulüplerine dağıtılmak üzere ödeyeceği 250 milyon dolar için kuru donduralım.
Dolar ister 4 TL olsun.
İster çıldırsın.
5 TL olsun.
1 dolar: 3.26 TL’de donsun.
Dondurmam kaymak!
Tutan yalansın!

*  *  *

Bu yolla futbol kulüplerinin 5 yıl içinde  “dondurulmuş dolardan kaybı”  çok yüksek olacak, futbol kulüplerinin sırtından Katarlı işadamına gelir transfer edilmiş olacak.
Geçmişte de yapıldı.
İktidar partisi de geçenlerde OHAL’in KHK’sini kullanarak devlete dolar borcu olan şirketler için  1 doları: 3.53 TL’de dondurdu. Devletten özele gelir transfer etti. Donmuş dolar dondurması yalamak günün vazgeçilmezi oldu.

Bu suçtur!


Yayın ihalesinde Katarlı işadamı lehine “doların dondurulması” futbol kulüpleri başına yıllık yaklaşık 25 milyon TL kayıp getiriyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Ben bu ihale sözleşmesini imzalamam. Bizi resmen suça teşvik ediyorlar. Buna “ihaleye fesat karıştırmak” denir. Biz halka açık bir şirketiz. Yarın birileri SPK’ya suç duyurusunda bulunursa Kulübü zarara uğrattığım iddia edilir. Kaldı ki, doğru olur.  Zarara uğratmış oluyoruz.  Kabul edemem” dedi.