Açıklamalarda bulunan Putin, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de telefonla görüştüğünü dile getirdi.

Putin, geçtiğimiz hafta gündeme gelen drone saldırısı hakkında ise açıklamalarda bulundu. Rusya'nın başkenti Moskova'da medya temsilcileriyle bir araya gelen Putin, başta Türkiye ve Suriye olmak üzere ABD ve Kuzey Kore ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

[old_news_related_template title="Rusya'dan dronelarla ilgili flaş açıklama" desc="Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Rusya üslerine düzenlenen drone saldırıları sonrasında bir soruşturma açıldığını duyurdu. Açıklamada, patlayıcıları hangi ülkenin ürettiğinin mercek altına alındığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/putin.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/rusyadan-dronelarla-ilgili-flas-aciklama-2169768/"]

Erdoğan'la görüştüğünü dile getiren Putin, "Suriye'deki Rusya üslerine yapılan drone saldırılarında Türkiye'nin hiçbir rolü yoktur. Biz drone saldırılarının arkasındaki provakatörü biliyoruz" dedi.

Son dönemde Washington-Moskova hattında gerilen ilişkiler hakkında konuşan Putin, "Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Washington bunun hata olduğunu fark edip ABD'ye zarar vermeyi durdurur umarım. İki ülke arasındaki ilişkileri düzeltmek Washington'a kaldı, Moskova'da değil" dedi.

ANKARA'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan Putin'in açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından açıklamalar geldi. Reuters'ın 'son dakika haberi' şeklinde geçtiği haberde, Erdoğan'ın telefonla görüştüğü Putin'e Soçi Zirvesi ve Astana sürecinin başarıya ulaşması için Şam rejiminin İdlib ve Doğu Guta'daki saldırılarını sonlandırması gerektiğini dile getirdi.
Detaylar geliyor...