Çukurova Grubuna ait 10 şirkete daha el konuldu.

El konulan şirketler, Digitürk, SkyTürk, Güneş Gazetesi, Alem FM.

Geçtiğimiz hafta işadamı Mehmet Emin Karamehmet’in borçlarına karşılık sahibi olduğu Show TV ile BMC’ye el koyan TMSF ekipleri bugün yine akşam saatlerinde ünlü işadamının 10 şirketine operasyon yaptı.

Operasyon sonucunda aralarında Akşam Gazetesi, Digitürk ve Skyturk360’ın da bulunduğu şirketlerin hesaplarına ve yönetimine TMSF tarafından el konuldu.

ÇALIŞANLAR DOĞRULADI

TMSF'nin el koyma haberinin açıklanmasının ardından grubun çalışanları da twitter hesaplarından açıklama yaptı. Alem FM'de sabah gazete başlıklarını ve güncel olayları yorumlayan Güçlü Mete twitter hesabından, "TMSF yetkilileri şu an Topkapı'daki binadaymış.. Haberler doğrulanıyor, ALEM FM yönetimine de el konulmuş.." diye yazdı.

NİHAT'LA SİVRİSİNEK
TMSF'nin el koyduğu grubun radyolarından Alem FM'de program yapan Nihat Sırdar ve Sivrisinek el konulmayı canlı yayında öğrendi.
Hükümet'e karşı muhalif bir tutum sergileyen Nihat Sırdar, hafta içi her sabah ve akşam Alem FM'de program yapıyor. Sırdar, el konulmanın ardından takipçileri tarafından adeta tweet yağmuruna tutuldu. Bu tweetlerin arasından ise sadece bir tanesini seçen Sırdar, en ağır yorumu retweet etti.
İşte o tweet; "murad cingoz ‏@cineyeGS 11 dk
@nihatsirdar daha beter olursunuz inşAllah.Her şeyinize el koyarlar.İnsanları içki içmeye özendiriyor,muhalefetin taşeronluğunu yapıyorsunuz"

Akşam gazetesi çalışanlarından Ercan Öztürk ise twitter hesabından,
"Ercan Ozturk ‏@Ercanica 31 dk
2013 yılı itibariyle alacağımız yoktu.. Maaşlar da zamanında ödeniyordu. Tam keyifle çalışıyorken el koyuldu.. Söylenecek söz yok.." diye yazdı.



İşte TMSF'den gelen o açıklama...

TMSF Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsili amacıyla Grubu'na ait 10 şirketin daha yönetimini devir aldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak Aks Televizyonculuk ve BMC'den sonra Gruba ait 10 şirketin daha yönetimini devraldı.



1-AKS ULUSLARARASI YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
2-AKS MAKSİMUM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
3-AKS ARTI YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
4-ATLAS YAYINCILIK VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
5-SAKARYA KENT RADYO TELEVİZYON SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
6-MEDYA PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ
7-ATLAS YAYINCILIK YAPIMCILIK VE REKLAMCILIK ANONİM ŞİRKETİ
8-EKSEN YAYINCILIK DAĞITIM PAZARLAMA VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
9-T MEDYA YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
10-KREA İÇERİK HİZMETLERİ VE PRODÜKSİYON A.Ş.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.